Erhverv

Stoppede som Coop-direktør: Nu skal Jens Romundstad stå i spidsen for dansk vækstvirksomhed

Han stoppede på sin toppost i Coop i slutningen af sidste år. Kort efter kunne han fortælle, at han skulle være adm. direktør i en dansk solcellevirksomhed. Nu, 10 måneder senere, er Jens Romundstad begyndt i jobbet.

Jens Romundstad er nu begyndt i sin nye stilling som adm. direktør i en dansk virksomhed, der leverer solceller.
Foto: Cicilie S. Andersen Solartags kerneprodukt er tag med integrerede solceller. Ifølge Jens Romundstad er taget inspireret af et lignende Tesla-tag.
Foto: Solartag

Da han blev tilbudt stillingen, var han ikke i tvivl. Jens Romundstad ville gerne være adm. direktør i virksomheden Solartag, der sælger hustage med integrerede solceller.

»Der var ikke så meget at tænke over for mit vedkommende. Jeg synes, produktet var sindssygt stærkt, og jeg ser et stort potentiale i virksomheden,« siger Jens Romundstad, der blev landskendt under navnet Biker-Jens, da han deltog i den første sæson af Robinson i 1998.

Men hvis han skulle være direktør, ville han også være medejer. Det var hans betingelse. Og det kom til at betyde, at der skulle gå næsten 10 måneder, inden han for nylig kunne begynde i sit nye job. Det skyldes, at der skulle løses nogle udfordringer med virksomhedens ejerforhold, fortæller han.

I cvr-registeret fremgår det, at den tidligere bestyrelsesformand i Solartag, Sten Svend Færk Mortensen, blev købt ud af virksomheden i august 2021. Han ejede 10-15 pct.

Nu ejer Jens Romundstad 15 pct. af Solartag. De resterende 85 pct. ejer stifteren Thomas Pedersen.

Indtil slutningen af sidste år, var Jens Romundstad HR-direktør i Coop. Men da den nye Coop-direktør, Kræn Østergård Nielsen, gennemførte en større ledelsesrokade, var Jens Romundstad blandt dem, der efterfølgende stod uden et job.

Inden rokaden i Coop gik Jens Romundstad selv med tanker om at skifte den store koncern ud med en mindre virksomhed.

»Jeg skulle arbejde meget, for at få mine ting igennem, og det tog noget af glæden ved mit arbejde væk. Jeg kan godt lide at skabe resultater. Så jeg længtes efter at have en mere agil ramme, så jeg selv kunne træffe beslutninger og implementere dem kort efter,« siger Jens Romundstad.

Han er droslet ned på både ansvar og arbejdstid, men hans ambitioner er stadig tårnhøje. Jens Romundstad tror på, at Solartag kan blive en rigtig stor virksomhed.

»Jeg kan skalere den her virksomhed og skabe rammerne for, at vi kan blive ved med at vækste på et bæredygtigt grundlag. Med den fart byggebranchen har på, kunne jeg simpelthen ikke forestille mig, at timingen kunne blive bedre,« siger Jens Romundstad.

Sidste år omsatte virksomheden for 8 mio. kr. I 2021 bliver omsætningen, ifølge Jens Romundstad, på over 30 mio. kr.

I begyndelsen af året sagde Jens Romundstad til Finans, at de forventede en omsætning på 60 mio. kr. Grunden til, at den forventning ikke bliver indfriet, er et skift i strategien. Fra tidligere at have monteret solcelletagene selv, er de nu begyndt at bruge eksterne leverandører. Det har betydet, at væksten i virksomheden ikke helt har kunnet leve op til forventningerne.

Solartag blev stiftet i 2019 af Thomas Pedersen og havde sidste år et lille overskud på 114.000 kr.

Læs også
Top job