Se forskellen: Sådan har boligmarkedet udviklet sig siden sidste kommunalvalg
Særligt huspriserne i kommunerne omkring København og i Nordsjælland er steget markant siden det seneste kommunalvalg i 2017.
Snart skal der stemmes til kommunalvalget igen, og i løbet af de seneste fire år er der skete markante ændringer på boligmarkedet i de enkelte kommuner.
Det er generelt blevet dyrere at købe hus i stort set alle landets kommuner siden seneste kommunalvalg i 2017. Men det er er stor forskel på, hvor meget priserne er steget igennem de seneste fire år i de forskellige dele af landet.
Særligt huspriserne i kommunerne omkring København og i Nordsjælland er steget. Faktisk er priserne steget så meget, at det i hele 16 kommuner er blevet mere end én mio. kr. dyrere at købe et standardhus på 140 kvadratmeter i løbet af den seneste valgperiode.
Det viser tal fra Boligsiden.dk.
Det kan give udfordringer for nogle købere i forhold til at finde en bolig i netop disse kommuner. Omvendt får de allerede eksisterende husejere en betragtelig stigning i friværdien, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, i en kommentar til tallene.
»Når det er sagt, er der selvfølgelig sket mange udsving lokalt i løbet af de fire år, og alene det seneste års prisudvikling under corona er selvfølgelig også en del af årsagen til de voldsomme prisstigninger.«
Blandt kommunerne med størst ændring i procent er Rudersdal med 53 pct., Hørsholm med 47 pct., mens også Bornholm og Frederikshavn ligger højt med henholdsvis 46 pct. og 42 pct.
Den dyreste gennemsnitlige kvadratmeterpris findes dog i Gentofte Kommune, der har en gennemsnitlig salgspris i september 2021 på hele 61.000 kr.
Det er omkring 12.000 kr. mere pr. kvadratmeter end både Københavns Kommune og Lyngby-Taarbæk Kommune, der er nummer to og tre på listen. Omvendt findes de billigste kvadratmeterpriser på Lolland, Langeland og Morsø samt i Tønder, hvor den gennemsnitlige salgspris i september 2021 er på 5.000-6.500 kr.
Se hele listen her og find din egen kommune: