Serier

Se forskellen: Sådan har boligmarkedet udviklet sig siden sidste kommunalvalg

Særligt huspriserne i kommunerne omkring København og i Nordsjælland er steget markant siden det seneste kommunalvalg i 2017.

Det brandvarme boligmarked
De dyreste kvadratmeter i gennemsnit findes stadig i Gentofte, der med afstand er Danmarks dyreste kommune. Omvendt fås de billigste kvadratmeter på bl.a. Lolland og Langeland. Foto: Jens Dresling Regeringen lægger op til at betalingsringen skal løbe langs grænsen til Københavns Kommune. Som her ved grænsen mellem Københavns Kommune og Gentofte Kommune. Grænsen går mellem det røde mustenshus til venstre og det hvide hus med rødt tag. Trafik, Strandvejen.

Snart skal der stemmes til kommunalvalget igen, og i løbet af de seneste fire år er der skete markante ændringer på boligmarkedet i de enkelte kommuner.

Det er generelt blevet dyrere at købe hus i stort set alle landets kommuner siden seneste kommunalvalg i 2017. Men det er er stor forskel på, hvor meget priserne er steget igennem de seneste fire år i de forskellige dele af landet.

Særligt huspriserne i kommunerne omkring København og i Nordsjælland er steget. Faktisk er priserne steget så meget, at det i hele 16 kommuner er blevet mere end én mio. kr. dyrere at købe et standardhus på 140 kvadratmeter i løbet af den seneste valgperiode.

Det viser tal fra Boligsiden.dk.

Det kan give udfordringer for nogle købere i forhold til at finde en bolig i netop disse kommuner. Omvendt får de allerede eksisterende husejere en betragtelig stigning i friværdien, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden, i en kommentar til tallene.

»Når det er sagt, er der selvfølgelig sket mange udsving lokalt i løbet af de fire år, og alene det seneste års prisudvikling under corona er selvfølgelig også en del af årsagen til de voldsomme prisstigninger.«

Blandt kommunerne med størst ændring i procent er Rudersdal med 53 pct., Hørsholm med 47 pct., mens også Bornholm og Frederikshavn ligger højt med henholdsvis 46 pct. og 42 pct.

Den dyreste gennemsnitlige kvadratmeterpris findes dog i Gentofte Kommune, der har en gennemsnitlig salgspris i september 2021 på hele 61.000 kr.

Det er omkring 12.000 kr. mere pr. kvadratmeter end både Københavns Kommune og Lyngby-Taarbæk Kommune, der er nummer to og tre på listen. Omvendt findes de billigste kvadratmeterpriser på Lolland, Langeland og Morsø samt i Tønder, hvor den gennemsnitlige salgspris i september 2021 er på 5.000-6.500 kr.

Se hele listen her og find din egen kommune:

Læs også
Top job