Erhverv
BREAKING

Investorer trækker sig: Dansk ferieportal sælges til tyske Holidu

Den danske ferieportal Spain-Holiday er netop blevet solgt til tyske Holidu. Samtidig trækker Løvens Hule-investor Jan Lehrmann sig fra virksomheden.

Jan Lehrmann har netop trukket sig fra ferieportalen Spain-Holiday efter knap to år som investor. Anthon Unger.

Spain-Holiday, der er en af landets største udlejningsportaler for ferieboliger i Spanien, er netop blevet solgt til den tyske rejsevirksomhed Holidu.

Med salget er investor Jan Lehrmann, der er kendt fra tv-programmet Løvens Hule, helt ude af selskabet, som han ellers for få år siden kastede et tocifret millionbeløb efter sammen med to andre investorer.

Det skriver Spain-Holiday og Holidu i en fælles pressemeddelelse.

Beslutningen om at sælge ferieportalen blev taget på baggrund af et tilbud, der ganske enkelt var for godt til at sige nej til, lyder det fra Jannich Friis Petersen, adm. direktør i Spain-Holiday.

Virksomheden kom, ifølge Jannich Friis Petersen, helskindet igennem coronakrisen bl.a. med en række nye, strategiske tiltag resulterede i et pænt overskud for 2020.

»Da Holidu vurderede virksomheden, var disse faktorer medvirkende for deres interesse, og det affødte et tilbud, som ejerkredsen ikke kunne sige nej til,« fortæller han.

Hvad Holidu har måttet punge ud for den danske portal, vil Jannich Friis Petersen ikke afsløre, men han bekræfter dog, at der er tale om et »større millionbeløb.«

Han selv og Spain-Holidays stifter, Claus Sørensen, fortsætter i virksomheden under det nye ejerskab, mens de tidligere investorer trækker sig helt.

»For Jan Lehrmann og Kenneth Andersen, som ikke har anden erfaring inden for ferieboligudlejning, er det naturligt at udtræde og ikke deltage i virksomhedens videre færd,« siger Jannich Friis Petersen.

Spain-Holiday råder over i alt 13 hjemmesider, der har mere end 20 mio. besøgende hvert år.

Holidu, der er en ledende teknologi-virksomheden inden for ferieudlejning, er stiftet af tyske Johannes og Michael Siebers og danske Rasmus Posgaard.

Tilbage i maj formåede selskabet at hente 300 mio. kr. i en finansieringsrunde, hvilket drev det samlede beløb, som det dansk-ejede firma i alt har rejst, op på 700 mio. kr.

Læs også