Erhverv

Airtame-stifter Jonas Gyalokay ramte muren som iværksætter og småbørnsfar: »Jeg røg ned af pinden«

Jonas Gyalokay blev i en ung alder både far til to drenge og til selskabet Airtame. Imens prøvede han også at videreuddanne sig, men så blev han lagt ned af stress.

Artiklens øverste billede
Jonas Gyalokay blev iværksætter som 23-årig og måtte knokle for at få firmaet Airtame op at stå. Samtidig var der nok at se til på hjemmefronten med to små børn. Foto: Sofia Busk

For de fleste er det virkelig hårdt arbejde at starte en ny virksomhed op. Men da Jonas Gyalokay blev stifter af Airtame i en alder af 23 år, havde han også en søn på et år. Endnu en søn kom til tre år senere.

Med andre ord var der nok at se til. Og den unge iværksætter lagde selv flere krav ned over sig selv – han skulle også nå at dygtiggøre sig.

»Jeg var ung, så jeg var oppe imod nogle meget dygtige mennesker, og derfor var jeg meget læringssulten. Jeg skulle fandeme sørge for, at jeg blev skarpere. Så der skulle også læses bøger. Til sidste væltede jeg af pinden,« siger Jonas Gyalokay, som var direktør for Airtame indtil sidste år, hvor han rykkede op og blev bestyrelsesformand.

Han blev lagt ned af stress i 2018 og måtte trække stikket fuldstændigt.

Jeg prøvede at tænke, at nu skulle jeg igennem en krise, og så var jeg stærkere bagefter, men det var alt for jubelidiotisk

Jonas Gyalokay, Airtame

»Der var tre måneder, hvor jeg var helt off. Jeg var off-off. Det var hårdt at gå igennem, og det var hårdt bagefter. Jeg prøvede at tænke, at nu skulle jeg igennem en krise, og så var jeg stærkere bagefter, men det var alt for jubelidiotisk,« siger Jonas Gyalokay, der i dag er 31 år.

Airtame står bag et stykke hardware, som kan sørge for trådløs forbindelse til skærme i for eksempel mødelokaler, og der var masser af bump på vejen i selskabets første år. Samtidig ville han ikke være en far, som ikke så sine børn ret meget, mens de var små.

»Jeg blev presset både i den professionelle arena og i den private arena. Jeg ville gerne vise flaget og gå forrest og skabe den rette kultur i Airtame. Folk skulle føle, at jeg gav den fuld gas. Samtidig har vi en kultur i Danmark, hvor man ikke bare opgiver at se sit barn tage sine første skridt eller ikke er med til badet om aftenen. Det var jeg ikke klar til at opgive,« siger Jonas Gyalokay.

Der var heller ikke mange penge at rutte med dengang, for der gik lidt tid, før han fik løn fra Airtame, så genveje som rengøringshjælp og mad udefra var ikke realistisk. Når hovedpinen ramte, tog han en ekstra kop kaffe og kørte videre.

»Til sidst havde det været det hele på én gang meget, meget længe. Og jeg havde for mange hatte – jeg var både direktør, CFO og kommerciel direktør på én gang. Jeg havde længe bare bildt mig ind, at jeg godt kunne spænde mig selv fuldt for og nå det hele,« siger Jonas Gyalokay.

Selvom han ikke ønsker for andre, at de går ned med stress, kan han i dag godt se noget positivt ved, at han ramte muren og måtte justere sit liv.

»Der var noget meget givende ved at opleve mine egne grænser. På et dybere niveau forstår jeg nu bedre, hvad jeg kan. Det har givet mig selvindsigt. Jeg fik en mulighed for at lære mig selv bedre at kende. Dette kan jeg holde til, og dette kan jeg ikke holde til,« siger Jonas Gyalokay og sammenligner det med elitesportsfolk og soldater, der med vilje presser sig helt ud til kanten.

Det skal selvfølgelig gøres på en sikker måde, for det kan også gå galt.

»Det er mere nuanceret, end at man bare skal prøve det, for det kan også føre til forfærdelige ting, hvor folk ikke kommer tilbage,« siger Jonas Gyalokay.

Nu ved jeg helt lavpraktisk, hvad jeg kan gøre ved det.

Jonas Gyalokay, Airtame

I dag har han fokus på ikke at køre på fuldt blus hele tiden. Der er for eksempel lagt tid ind til at være fodboldtræner i børnenes fodboldklub. Og han kan mærke, hvis han er ved at nærme sig grænsen for, hvad hans krop og sind har godt af.

»Nu ved jeg helt lavpraktisk, hvad jeg kan gøre ved det. Det kan være at sove en time længere, eller måske få en time mere hver nat i en uge,« siger Airtame-stifteren.

Men selvom der er kommet mere fokus på problemet generelt i branchen, oplever han stadig, at det er noget, man ikke taler for meget om.

»Der er noget tabu ved det, selvom det er blevet bedre. Da jeg selv gik igennem det, var det først, da jeg stak en tå i vandet og spurgte rundt, at jeg fandt ud af, hvor mange andre der havde været ramt. Det var fandeme mange,« siger Jonas Gyalokay.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.