Erhverv

Kurs mod nyt rekordår: Danskere lejer feriehuse som aldrig før

På trods af et fald i antallet af udenlandske gæster, tyder alt på, at 2021 bliver året med flest overnatninger i de danske feriehuse. Danskerne vejer nemlig op for de manglende gæster fra især Tyskland.

De danske feriehuse har ikke stået tomme de seneste ni måneder. Det tyder på, at 2021 bliver et nyt rekordår.
Foto: Jens Dresling

Sommerhusferier indenfor landets grænser er mere populære blandt danskerne end nogensinde før.

I årets første ni måneder har der været flere overnatninger i de danske feriehuse end samme periode i noget andet år. Hidtil har rekordåret været 2019, hvor der til og med september var 17 mio. overnatninger. I år har der været 17,1 mio. overnatninger. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det er især de danske gæster, der trækker antallet af udlejninger op. Stigningen er nemlig sket på trods af et fald i antallet af udenlandske gæster.

Fra 2019 til 2021 er antallet af overnatninger fra gæster med en anden nationalitet end dansk faldet med næsten 60 pct. I samme periode er overnatninger fra danske gæster blevet mere end fordoblet.

I årets første 9 måneder har der for første gang nogensinde været flere danskere end ikke-danskere i landets feriehuse.

»Atypisk mange danskere har holdt ferie herhjemme. Hos os er omkring 7 ud af 10 huse udlejet til danskere, mens tyskerne har udgjort ca. 30 pct. I et normalt år før coronakrisen har det været omvendt,« sagde Flemming Toft Andersen, adm. direktør i udlejningsvirksomheden Feriepartner, til Finans i august.

Og det ser ikke ud til at udlejningsfesten stopper her. Antallet af bookinger i årets sidste måneder er vokset med 33 pct. sammenlignet med rekordåret 2019. Det betyder, at 2021 har kurs mod at blive det nye rekordår.

I resten af årets uger vil det primært være tyske gæster, der befolker de danske feriehuse. De står nemlig for næsten 80 pct. af årets resterende udlejninger.

Læs også