Erhverv

Nyhentet direktør forlader Ild.pizza efter ni måneder

I januar blev Elias Grøftholdt Tychsen sat i spidsen for den aarhusianske kæde Ild.pizza. Nu skifter kæden for anden gang i år direktør. Samtidig udvider den hurtigtvoksende kæde konceptet.

Younes Deaibes (tv) bliver ny direktør for aarhusianske Ild.pizza. Arkivfoto: Marie Ravn

For anden gang på bare et år har den aarhusianske pizzakæde Ild.pizza skiftet ud på direktørposten.

Denne gang er det den tidligere Rekom-direktør Elias Grøftholdt Tychsen, som har valgt at fratræde sin stilling. Tychsen blev hentet til Ild.pizza i januar i år og fortalte dengang, at hans ambition var at vinde markedsandele i nye byer og sikre den hurtigtvoksende pizzakæde yderligere vækst. Men nu er samarbejdet altså slut.

»Jeg har været så heldig at få lov at blive medejer af Skagen Fiskerestaurant i sommers, og der er jeg kommet frem til, at det er der, jeg gerne vil bruge mere energi fremadrettet. Det giver god mening, fordi det er her, at jeg har en del af min private formue investeret. Derfor skal mit fulde fokus nu være her,« siger Elias Grøftholdt Tychsen.

Han ønsker ikke at oplyse, hvor meget han har investeret i Skagen Fiskerestaurant. Ifølge cvr-registeret ejer Elias Grøftholdt Tychsen mellem 25-33 pct. af kædens restauranter, der er fordelt i Skagen, Aalborg og København.

»Ild.pizza er en spændende virksomhed, og det har været sjovt at være med til at få sat endnu mere struktur på virksomheden og professionalisere den. Men jeg kommer også fra restaurationsbranchen, hvor hele servicedelen er med, og det interesserer mig unægteligt rigtigt meget. Jeg er i bund og grund nok mere restaurantmand, men det betyder ikke, at jeg fortryder min tid i Ild-pizza. Ansættelsen har været gavnlig både for mig og kæden,« understreger den nu tidligere direktør.

Ild.pizza blev stiftet i 2018 og har siden spredt sig til hele landet. Alene i de ni måneder, hvor Elias Grøftholdt Tychsen stod i spidsen for brandet, åbnede kæden et nyt pizzeria om måneden.

Bag konceptet står Anders Grønborg og Esben Mols Kabell, der for år tilbage solgte størstedelen af Nordens største trykkeri, Lasertryk.dk, til en tysk kapitalfond.

Esben Mols Kabell fortæller, at det fremadrettet bliver selskabets driftschef, Younes Deaibes, som skal stå i spidsen for virksomheden.

»Vi har lært meget af at have Elias (Grøftholdt Tychsen red.) med på holdet, og hans ansættelse har på ingen måde være spildt. Vi har gode forudsætninger for at forsætte væksten, og Younes (Deaibes red.) har været med fra start og har suget de ting, som Elias (Grøftholdt Tychsen red.) kan til sig. Samtidig har Anders (Grønborg red.) og jeg anden erfaring, som vi kan bidrage med. Derfor prøver vi nu at lade Ild.pizza blive drevet af os, som startede den,« siger Esben Mols Kabell, der understreger, at Ild.pizza derfor ikke på nuværende tidspunkt har planer om at hente eksterne kræfter til selskabet.

På nuværende tidspunkt har Ild.pizza 20 pizzeriaer. Selskabets primære koncept består af take away-pizzaer, men ifølge stifteren kan kunderne fremover se frem til et endnu bredere menukort.

Ild.pizza vil nemlig udvide konceptet, så kæden også tilbyder pastaretter, diverse forretter og desserter.

»I de forretninger, som er egnet til det, vil vi også øge fokusset på at få kunderne til at blive og spise i stedet for, at de udelukkende henter maden. Målet er at skabe større omsætning end i dag i den enkelte butik. Vi har allerede betalt indretningen, huslejen og rengøringen, og derfor vil omsætningen bidrage positivt til forretningen,« siger Esben Mols Kabell.

Selvom der er fart over feltet hos den hurtigtvoksende pizzakæde, er det endnu ikke lykkedes at tjene penge på hverken driften eller bundlinjen.

I 2020 tabte Ild.pizza knap 5 mio. kr. efter skat. Driftsresultatet var negativt med knap 6 mio. kr.

Udover ekspansionen i Ild.pizza har Elias Grøftholdt Tychsen også stået i spidsen for udbredelsen af bl.a. Restaurant Flammen og Rekom.

Læs også
Top job