Erhverv

Elon Musk sælger ud af sine aktier i Tesla

Tesla-direktøren Elon Musk sælger nu ud af sine aktier. Det er første gang i fem år, at topdirektøren sælger Tesla-aktier.

Elon Musk er den rigeste person i verden på nuværende tidspunkt. Udover at være medejer af og adm. direktør i Tesla er han også stifter og ejer af selskaberne SpaceX og Neuralink.
Foto: AP/Mark Lennihan

Verdens rigeste person, Tesla-topchefen Elon Musk, sælger ud af sine aktier i Tesla for første gang i fem år.

Han sælger omkring 4,5 mio. aktier til en værdi af 5,1 mia. dollars, svarende til over 32 mia. kr. Det skriver BBC.

I alt ejer Elon Musk 170,5 mio aktier i Tesla. Salget svarer altså til omkring 2,6 pct. af hans samlede aktiebeholdning. Ifølge BBC var omkring en femtedel af salget planlagt allerede i september - altså før Twitter-afstemningen.

Det sker efter, at Tesla-milliardæren i weekenden, spurgte sine følgere på Twitter, om han skulle sælge 10 pct. af sine aktier. Det svarede 58 pct. af de mere end 3,5 mio. brugere, der deltog i afstemningen, ja til.

»Jeg vil følge resultaterne af denne meningsmåling, uanset hvordan det går,« skrev Elon Musk til sit tweet.

Efter tweetet tog Tesla-aktien sig lidt af et dyk. Aktien faldt 16 pct. over to dage og næsten 12 pct. på en enkelt dag. Det er blandt de største kursfald i selskabets historie.

Sidst Elon Musk solgte ud af sine aktier var i 2016. Her solgte han aktierne for at dække en skatteregning tæt på 600 mio. dollars, svarende til omkring 3,8 mia. kr.

»Bemærk, jeg tager ikke kontant løn eller bonus nogen steder fra. Jeg har kun aktier, så den eneste måde for mig at betale skat personligt er at sælge aktier,« skriver Elon Musk uddybende i weekendens tweet.

Grunden til, at Tesla-direktøren nu sælger ud af sine aktier igen, er angiveligt, at det amerikanske parti Demokraterne har foreslået at indføre en milliardærskat. Forslaget går på en ekstra beskatning af alle med aktiver på mere end 1 mia. dollars eller en indkomst på mere end 100 mio. dollars om året.

For nyligt var Teslas aktieoptur årsag til, at Elon Musk blev beskrevet som den rigeste person i nyere tid.

Tesla er på nuværende tidspunkt den mest værdifulde bilproducent i verden. For nyligt krydsede selskabet et mærke, da det nåede en værdi på mere end 1.000 mia. dollars. Foruden Tesla er også selskaber som Apple, Microsoft, Amazon og Googles moderselskab Alphabet med i den eksklusive klub.

Læs også
Top job