Erhverv

Ovenpå rekordår: Lego uddeler bonusser og fridage til alle medarbejdere

2021 har været et ekstraordinært år for Lego, der nu varsler både bonusser og fridage til alle ansatte.

Arkivfoto.

Ansatte i Lego kan se frem til en gaveregn af både ekstra bonusser og fridage.

Det bekræfter legetøjskoncernen overfor Finans.

Lego har i år sat både konkurrenter og egne rekorder til vægs, og det kvitterer koncernen nu sine medarbejdere for.

»2021 har været et ekstraordinært år for Lego-koncernen, og vores dedikerede medarbejdere har arbejdet utrolig hårdt for at bringe Lego ud til flere familier verden over. Det har ejerfamilien ønsket at anerkende og takke medarbejderne for med tre ekstra fridage i slutningen af året, så de fleste har mulighed for at holde fri i de to sidste uger af 2021,« skriver global pressechef for Lego-koncernen, Benjamin Hjorth, i et skriftligt svar til Finans.

Foruden fridage, kan medarbejdere også se frem til en større pengebonus på baggrund af deres og selskabets gode præstation.

»Alle fuldtidsansatte i Lego-koncernen, heriblandt medarbejdere i produktionen, i butikkerne og på vores kontorer, får desuden et tilskud til deres årlige, præstationsbaserede bonusordning,« skriver Benjamin Hjorth.

Han ønsker ikke at oplyse, hvor store beløb Lego-medarbejderne kan se frem til at få i ekstra bonus denne gang. Men når Lego-koncernen tidligere har udbetalt bonusser til ansatte på baggrund af rekordregnskaber (f.eks. i 2016), har medarbejdere fået fra 5-35 pct. af deres årsløn som ekstrabonus.

Selskabet oplyser til Finans, at både den ordinære bonus plus det ekstra tilskud udbetales i april 2022.

Gaveregnen kommer ikke ubegrundet. Lego har igen et rekordår på flere økonomiske parametre, hvor både salget til forbrugerne, omsætningen og driftsresultatet i første halvår af 2021 er vokset med tocifrede procentsatser.

Af halvårsregnskabet - som er det seneste regnskab fra koncernen - fremgår det, at omsætningen er vokset med 46 pct. til 23 mia. kr. og driftsresultatet er mere end fordoblet fra 3,9 mia. kr. til 8 mia. kr. Det giver et resultat for halvåret efter skat på 6,3 mia. kr.

Til sammenligning var resultatet for hele året 2020 9,9 mia. kr., hvilket var selskabets hidtil bedste resultat.

Også danske Bestseller og Jysk har ladet deres positive økonomiske resultater komme medarbejderne til gode. Bestseller har givet alle ansatte en ekstra månedsløn, mens Jysk har givet sine butiksmedarbejdere 14,500 kr. i bonus hver, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Læs også
Top job