Erhverv

Valdemars Slot er til salg for trecifret millionbeløb

For det trecifrede millionbeløb får man bl.a. 6.000 kvadratmeter slotsareal.

Valdemars Slot er blevet sat til salgt efter flere hundrede år i samme slægt. Foto: Valdemars Slot

Hvis du har et trecifret millionbeløb på lommen og en drøm om at flytte til et slot på Tåsinge, så har du nu muligheden.

Valdemars Slot er nemlig blevet sat til salg for en sum af 165 mio. kr.

Det skriver bl.a. TV2 Fyn.

Men det er ifølge mediet heller ikke så lidt, man får, hvis man har mod på at investere de 165 mio. kr. i slottet på Tåsinge. Slotsarealet er nemlig på intet mindre end 6.000 kvadratmeter, hvori der desuden er en lejlighed på 500 kvadratmeter.

Derudover har slottet bl.a. en større landskabspark, som på slottets hjemmeside beskrives som værende med »brede plæner og statelige gamle høje træer«, mens der i bunden af haven er en sø - bl.a. til glæde for fuglelivet.

Valdemars Slot blev opført i midten af 1600-tallet af Christian den 4., som fik det bygget til sin søn grev Valdemar Christian - heraf navnet Valdemars Slot. Senere overtog søofficer Niels Juel slottet og ombyggede det, til hvad der beskrives som »barokstil«.

Slottet har siden været ejet af efterkommere efter søofficeren. Altså indtil nu, hvor selskabet bag godset grundet en søsterstrid mellem den 12. generation, som består af søstrene Caroline Fleming og Louise Iuel Albinus, er blevet sendt til tvangsopløsning.

Striden mellem de to søstre bunder, som Finans tidligere har beskrevet, i en uenighed om regnskabet for selskabet Valdemars Slot Gods A/S. Caroline Fleming har udtrykt bekymring for, om søsteren Louise Iuel Albinus og hendes mand har brugt slottets midler til private formål. Derfor vil hun ikke godkende et regnskab, og derfor er selskabet nu taget under tvangsopløsning.

Søstrene arvede slottet i 2017 efter deres far, lensbaron Niels Krabbe Iuel-Brockdorffs, død.

Læs også
Top job