Erhverv

Svensk kapitalfond har købt Padel Club Denmark for ukendt beløb

Padel Club Denmark er grundlagt af de tidligere håndboldstjerner Lars Krogh Jeppesen, Anders Oechsler og Søren Stoklund.

Lars Krogh Jeppesen(tv), Søren Stoklund (mf) og Anders Oechsler stiftede i 2019 Padel Club Denmark. Foto: PR/Padel Club

Det hurtigtvoksende selskab Padel Club Denmark, der på få år har plastret danmarkskortet til med de populære padel tennis-baner, er blevet solgt til en svensk kapitalfond.

Bag selskabet står de tidligere håndboldstjerner Lars Krogh Jeppesen, Anders Oechsler og Søren Stoklund, og selvom stifterne var klar over, at kapitalfonden var på udkig efter opkøbsmuligheder i Danmark, havde de på ingen måde regnet med, at et opkøb var lige om hjørnet.

»Det er ret voldsomt, at det er sket på så tidligt et tidspunkt. Det havde vi slet ikke regnet med, da vi gik i gang med skabe vores første padelcenter i Kolding i foråret 2019. Siden er det gået stærkt, og vi har oplevet en enorm vækst og interesse for sporten. Det er også grunden til, at vi er i den situation, vi er i dag,« siger Lars Krogh Jeppesen.

Det er den svenske kapitalfond Triton, som gennem selskabet Ledap Group har købt Padel Club Denmark.

Hverken selskabet eller Padel Club Denmark ønsker at oplyse, hvor meget det danske selskab er blevet handlet for.

Den fremadstormende sportsgren er i vild vækst globalt, og Ledap har tidligere givet udtryk for, at det vil satse massivt på padel tennis. Så sent som for en måned siden fortalte selskabet, at det ville jagte opkøb af både baner og centre herhjemme og i flere andre europæiske lande.

»Vi er meget begejstrede for det nye partnerskab. Danmark er et topprioriteret vækstmarked for Ledap, og vi ser frem til at arbejde sammen med det talentfulde ledelsesteam og medarbejdere i Padel Club Denmark for at fremme og udvikle sporten i Danmark,« siger Pontus Gustafsson, direktør for Ledap Group, ifølge en pressemeddelelse i forbindelse med købet af Padel Club Denmark.

Ledap blev etableret i 2021 og består af en international gruppe af padel-virksomheder.

Virksomhederne opererer i øjeblikket i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Polen, Estland, Spanien og Østrig.

Samlet driver fonden mere end 100 centre, og ambitionen er at blive verdensførende. Allerede i 2022 forventer Ledap at have fordoblet antallet af centre. Ligesom fonden arbejder aktivt for at gøre padel tennis til en olympisk disciplin.

Lars Krogh Jeppesen, Anders Oechsler og Søren Stoklund vil efter opkøbet fortsat være en aktiv del af driften.

Tidligere i år indgik Padel Tennis Denmark et samarbejde med Cult-stifter Brian Sørensen, der har investeret omkring en tredjedel af de 350 mio. kr., som han fik for salget af Cult, i padel tennis.

Sammen vil stifterne udbrede den populære sport til endnu flere danskere gennem en bookingportal, som Padel Club Denmark har udviklet. Den skal give brugerne fleksibilitet til at spille i hele landet.

Padel Club har på nuværende tidspunkt centre i Sønderborg, Viborg, Brande, Haderslev, Skjern, Roskilde, Kolding, Thisted, Hjørring, Randers og Tønder.

Derudover har kæden yderligere syv centre på vej.

Læs også
Top job