Erhverv

Formel B vender skuden: Enorm efterspørgsel på Michelin-mad efter nedlukning

På trods af nedlukning og milliontyveri viser det sig nu, at det seneste år har været særdeles indbringende for den danske Michelin-restaurant Formel B, der atter rammer et millionoverskud.

Artiklens øverste billede
Kristian Arpe-Møller og Rune Amgild Jochumsen (tv) ejer og driver flere restauranter i København-området. Foto: Stine Bidstrup

Efter at have set overskuddet svinde ind til mindre end 10.000 kr. sidste år har den danske Michelin-restaurant Formel B nu netop præsenteret sit bedste regnskab i flere år.

Til trods for, at restauranten måtte holde lukket fra december 2020 til april i år og man i denne periode havde en omsætning på nul kroner, har selskabet alligevel formået at lande et overskud på 1,2 mio. kr. før skat i det skæve regnskabsår 2020/2021.

»Selskabet har i de åbne perioder konstateret markant efterspørgsel fra danskernes side, hvilket har resulteret i et samlet yderst tilfredsstillende resultat for regnskabsåret,« skriver ledelsen i årsregnskabet.

Selvom Formel B er én af de få danske Michelin-restauranter, som år efter år har genereret overskud, så er årets resultat imidlertid det bedste siden 2017.

Restaurantens bruttofortjeneste på knap 8,9 mio. kr. er ligeledes det bedste nogensinde.

Ledelsen understreger, at man i særdeleshed har været berørt af coronakrisens nedlukninger af restaurationsbranchen, og at man derfor har modtaget både lønkompensation og kompensation for faste omkostninger fra regeringen.

Foruden nedlukninger blev Formel B også i 2020 udsat for et milliontyveri, hvor sjældne vine for samlet set 1,5 mio. kr. blev stjålet under et indbrud i restauranten.

Formel B blev grundlagt af Henrik Boserup, Christian Ryge og Claus Jørgensen i 1997 og ligger i dag på Frederiksberg i København.

Siden 2003 har restauranten imidlertid været drevet og ejet af Kristian Arpe-Møller og Rune Jochumsen, som var i begyndelsen af 20’erne, da de overtog restauranten.

Ud over Formel B har Kristian Arpe-Møller og Rune Jochumsen også restauranterne Sletten, Uformel og Palægade i repertoiret.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.