Erhverv

Pressemøde i Statsministeriet om oplukning af samfundet kl. 18:30 - følg det her på Finans.

Formel B vender skuden: Enorm efterspørgsel på Michelin-mad efter nedlukning

På trods af nedlukning og milliontyveri viser det sig nu, at det seneste år har været særdeles indbringende for den danske Michelin-restaurant Formel B, der atter rammer et millionoverskud.

Kristian Arpe-Møller og Rune Amgild Jochumsen (tv) ejer og driver flere restauranter i København-området. Foto: Stine Bidstrup

Efter at have set overskuddet svinde ind til mindre end 10.000 kr. sidste år har den danske Michelin-restaurant Formel B nu netop præsenteret sit bedste regnskab i flere år.

Til trods for, at restauranten måtte holde lukket fra december 2020 til april i år og man i denne periode havde en omsætning på nul kroner, har selskabet alligevel formået at lande et overskud på 1,2 mio. kr. før skat i det skæve regnskabsår 2020/2021.

»Selskabet har i de åbne perioder konstateret markant efterspørgsel fra danskernes side, hvilket har resulteret i et samlet yderst tilfredsstillende resultat for regnskabsåret,« skriver ledelsen i årsregnskabet.

Selvom Formel B er én af de få danske Michelin-restauranter, som år efter år har genereret overskud, så er årets resultat imidlertid det bedste siden 2017.

Restaurantens bruttofortjeneste på knap 8,9 mio. kr. er ligeledes det bedste nogensinde.

Ledelsen understreger, at man i særdeleshed har været berørt af coronakrisens nedlukninger af restaurationsbranchen, og at man derfor har modtaget både lønkompensation og kompensation for faste omkostninger fra regeringen.

Foruden nedlukninger blev Formel B også i 2020 udsat for et milliontyveri, hvor sjældne vine for samlet set 1,5 mio. kr. blev stjålet under et indbrud i restauranten.

Formel B blev grundlagt af Henrik Boserup, Christian Ryge og Claus Jørgensen i 1997 og ligger i dag på Frederiksberg i København.

Siden 2003 har restauranten imidlertid været drevet og ejet af Kristian Arpe-Møller og Rune Jochumsen, som var i begyndelsen af 20’erne, da de overtog restauranten.

Ud over Formel B har Kristian Arpe-Møller og Rune Jochumsen også restauranterne Sletten, Uformel og Palægade i repertoiret.

Læs også
Top job