Erhverv

Jan Lehrmann sætter sin kone i spidsen for Lehrmann Ventures

Fremover er Jan Lehrmann ikke alene, når han investerer i bl.a. DR-programmet "Løvens Hule".

Tidligere har Jan Lehrmann været den eneste af de seneste investorer i DR-porgrammet "Løvens Hule", som investerede for egne midler. Det er der nu lavet om på. Arkivfoto

Serieinvestor Jan Lehrmann, der især er kendt for DR-programmet ”Løvens Hule” og som bestyrelsesformand i butikskæden Normal, er ikke længere alene om at beslutte, hvad han skal kaste sine penge efter.

Den mangeårige investor har netop gjort sin hustru til direktør og medejer af Lehrmann Ventures, der er selskabet bag hans mere end 20 aktive investeringer. Præcis hvor stor en ejerandel hustru Margrethe Lehrmann køber er endnu ikke fastlagt.

»Ejerandele er ikke noget, man får. Det er noget, man køber, og det gælder også Margrethe (Lehrmann red.). Vi har ikke de endelige detaljer på plads endnu, men hun kan en masse, som jeg ikke kan, og er eminent til at få teams til at spille hinanden gode og styrke sammenholdet. Det ser jeg frem til, at vi skal nyde godt af i vores investeringer,« siger Jan Lehrmann.

Ifølge ægteparret har aftalen været mere end tre år undervejs, og netop den privat relation mellem de to har krævet mange snakke og lange overvejelser.

»Jeg har haft masser af forbehold ved at gøre min kone til direktør og medejer. Der findes jo mange eksempler på, at det ikke altid er en god idé at drive virksomhed som familie. Men min kone og jeg kender hinanden så godt, at jeg tror, at vi kan finde ud af det. Hvis vi ikke kan, så er vores ægteskab vigtigere end vores partnerskab i Lehrmann Ventures,« siger Jan Lehrmann, der understreger, at han fortsat vil have aktiemajoriteten i Lehrmann Ventures.

»Det er nok Jan (Lehrmanns red.) længste pitch, men nu er den der, og jeg glæder mig til at komme i gang. Jeg brænder virkelig for at sætte iværksættere og investorer sammen og stille de stærkeste teams. Jeg tror virkelig på, at jeg kan være med til at spotte nye talenter og få virksomheder til at vokse både menneskeligt og forretningsmæssigt,« siger Margrethe Lehrmann, der de seneste 12 år har arbejdet som indkøbsdirektør i stormagasinet Magasin.

Jan Lehrmann erkender, at det oplagte valg havde været at hive en erfaren investor ind som direktør og medejer, men samtidig understreger han, at hustruen er det rette valg, fordi hun gennem Magasin har arbejdet på at stille stærke ledelsesteam og motivere medarbejdere til at yde det bedste.

»Vi har nok folk, der har styr på købsprocesser og investeringer. I Lehrmann Ventures arbejder vi hver dag for at få mennesker og virksomheder til at gro. Det er præcis det, som Margrethe (Lehrmann red.) kan,« siger ægtefællen.

Også Martin Laursen, der er investeringsansvarlig i Lehrmann Ventures er blevet gjort til medejer af selskabet. Ifølge cvr-registeret ejer han omkring 10-15 pct. af selskabet. Også finansdirektør Carina Lüth Vienberg vil ifølge Jan Lehrmann blive tilbudt ejerandele.

Lehrmann Ventures havde i 2020 et overskud på 2,7 mio. kr. efter skat.

Det er gennem investeringselskabet, at Jan Lehrmann har sine ejerandele i bl.a. børnetøjsselskabet Luksusbaby, Normal, Decofarver, Locked, Mybanker og Plecto.

Det er også gennem Lehrmann Ventures, at Jan Lehrmann investerer i ”Løvens Hule”. Tidligere har han været den eneste i programmet, som kun investerede for egne midler, men det har den nye ejerkreds nu ændret på.

Læs også
Top job