Erhverv

Velhavere på stribe kaster millioner i padel tennis: »Det handler om passion«

Thomas Gravesen og Jens Poulsen er to blandt mange danske velhavere, der investerer stort i den fremadstormende sport padel tennis. Det er ikke for pengenes skyld, men det er en god investering, lyder det.

Artiklens øverste billede
Den tidligere fodboldstjerne Thomas Gravesen (th) og erhvervsmanden Jens Poulsen fra modeimperiet DK Company er to blandt flere danske velhavere, der kaster millioner i padel tennis. Foto: Liv Møller Kastrup

»Så ram ham da!«.

Den tidligere fodboldstjerne Thomas Gravesen råber, mens han hamrer sin knyttede næve to gange ind i en stor glasrude. Lyden af de høje dunk runger ud i en 4.000 kvadratmeter stor betonhal.

Bag ruden har fire unge mænd gang i en padel tennis-kamp. De kigger øjeblikkeligt op og falder i nervøse grin, da de ser, hvem der råber af dem.

Thomas Gravesen befinder sig i det nyåbnede Padelworld i Ikast, hvor han er på rundvisning med centerets grundlægger, erhvervsmanden Jens Poulsen, der er adm. direktør og ejer af modeimperiet DK Company.

Thomas Gravesen og Jens Poulsen har aldrig mødt hinanden før nu. De er blevet bragt sammen af deres fælles passion for padelsporten, siger de. Og så har de desuden det til fælles, at de er to blandt mange danske velhavere, der lige nu investerer hundredvis af millioner i sportsgrenen. De er nemlig begge i gang med at bygge hver deres padelcenter i deres hjembyer Vejle og Ikast.

Den her investering kommer til at stikke aktiemarkedet. Og mere til. For os handler det primært om at have det sjovt med det her - men vi har det sjovere, hvis vi tjener penge.

Jens Poulsen, medejer af PadelWorld samt adm. direktør og ejer i DK Company.

Foruden de to har blandt andre Cult-stifteren Brian Sørensen investeret 85 mio. kr. i padelsporten i sit selskab Padel Padel. Også Gubi-arvingen Jakob G. Olsen har købt sig ind i padelfirmaet Padel Lounge, hvor han i de kommende år vil investere over 100 mio. kr., har han fortalt til Børsen.

Dertil kommer den tidligere håndboldspiller Lars Krogh Jeppesen, som har investeret stort og netop solgt sit padelfirma, Padel Club, til en svensk kapitalfond for et ukendt beløb.

Og det er bare enkelte eksempler.

Men hvorfor investerer danske velhavere hundredvis af millioner i padel tennis?

»Det handler om passion. De fleste, der har en eller anden form for succes i erhvervslivet eller i sport, er vindere. De vil kraftstejleme vinde. Derfor tror jeg, at de fleste, der investerer i padel tennis, gør det, fordi de kan se sig selv på banen,« siger Jens Poulsen.

Thomas Gravesen (tv) og Jens Poulsen investerer begge i at bygge padelcentre i hhv. Vejle og Ikast. Foto: Liv Møller Kastrup.

Han har – sammen med kammeraten Rasmus Niebuhr, der er adm. direktør i Niebuhr Gears – investeret 25-30 mio. kr. i at bygge PadelWorld, som han i dag viser rundt i. Centeret måler 4.000 kvadratmeter og huser 12 indendørs padelbaner. Der er tale om en 50-50-finansiering, fortæller Jens Poulsen.

Jens Poulsen understreger, at det for ham og Rasmus Niebuhr er en »investering med hjertet«, der skal give gevinst for deres respektive medarbejdere og familie såvel som lokalmiljøet. Han er dog ikke blind for den potentielle økonomiske gevinst, der kan følge med.

»For os handler det om at have det sjovt med det her – men vi har det sjovere, hvis vi tjener penge. Jeg forventer, at den her investering kommer til at stikke aktiemarkedet. Og mere til,« siger Jens Poulsen.

Thomas Gravesen er selv ved at bygge et padelcenter hjemme i Vejle. Det gør han sammen med Kenneth Eskildsen, som er direktør for milliardkoncernen Givesco A/S. Parterne ønsker ikke at oplyse investeringens størrelse, men det vides, at centeret bliver endnu større end PadelWorld og vil måle knap 6.000 kvadratmeter med 13 baner indendørs og fire udendørs.

For Thomas Gravesen handler investeringen slet ikke om penge, påpeger han.

»Jeg har investeret i padel tennis, fordi jeg brænder for sporten, og det er noget, jeg har en kæmpe glæde ved. Ja, det er en investering, fordi jeg putter penge i det, men for mig handler det om passion, ikke penge,« siger Thomas Gravesen.

Jens Poulsen har inviteret Thomas Gravesen til sit padelcenter Padel World i Ikast for at give ham en rundvisning og vise ham nogle speciallavede lamper, som Thomas Gravesen selv planlægger at bruge i sit center. Foto: Liv Møller Kastrup

Thomas Gravesen og Jens Poulsen går side om side gennem betonhallen i Ikast. De peger og diskuterer med store armbevægelser, mens de zigzagger gennem labyrinten af padelbaner. Bag dem følger en hale af håndværkere, der ivrigt tager noter og diskuterer praktiske løsninger til idéerne, de får oppe foran. Hvordan får man lyset til at slukke over de baner, som ikke er booket? Hvor højt skal lamperne hænge? Skal hallen være 17, 18 eller 19 grader varm? Er musik hyggeligt eller forstyrrende? Kan man spille musik i den ene side af hallen?

Banerne står spritnye i deres karakteristiske turkisblå farve med hvide striber, mens materialerne til et lounge- og barområde stadig står indpakket i plasticwrap. Centeret åbnede for spillere i starten af december, men det står først endelig færdig efter nytår, fortæller Jens Poulsen.

Thomas Gravesen har kun lige taget første spadestik til sit center hjemme i Vejle. Det vil sige, at der er blevet kørt 15.600 tons jord væk, men væggene er ikke rejst endnu, forklarer han. Det vil stå færdigt i slutningen af næste sommer.

Pludselig springer Thomas Gravesen ud af rundvisningsformationen og banker i ruden ind til en bane.

»Ram ham da!« råber han.

På banen stopper spillet øjeblikkeligt, og de fire unge mænd står som frosset på stedet og kigger mod Thomas Gravesen.

Spilleren, der står nærmest nettet, sænker langsomt sin ketcher fra over hovedet. For et øjeblik siden havde tennisbolden ligget perfekt til en smash, men i stedet for at smashe bolden direkte på sin kammerat på den anden side af nettet, vælger han at dirigere bolden stille ud til siden.

Thomas Gravesen holder blikket stift rettet mod de unge mænd. Konkurrencementaliteten har endnu ikke forladt den tidligere fodboldstjerne. Man kan se det i hans øjne. Snart breder hans mundvige sig i et smil, og den knyttede næve bliver til en vinkende hånd.

Spil videre, signalerer han, og genoptager rundvisningen.

Thomas Graversen (uden hår) og Jens Poulsen i Padelworld i Ikast om de mange rigmænd, der går ind i sporten og bygger haller og baner i hele Danmark.Foto: Liv Møller Kastrup

Thomas Gravesen og Jens Poulsens investeringer er blot endnu et bidrag til padelsportens himmelflugt herhjemme. Antallet af padelbaner i Danmark er steget voldsomt de seneste år. Bare siden 2019 er antallet af baner på landsplan næsten seksdoblet fra 99 baner til 587 pr. 1. december i år, viser tal fra Dansk Padelforbund.

Det er ikke kun velhavere, der finansierer udviklingen. Også virksomheder, idrætsforeninger, kommuner og organisationer er med til at etablere baner i hele landet.

Der findes ikke tal på, hvor mange danskere der spiller padel tennis, da spillere sjældent organiserer sig. Når man spiller padel tennis, fungerer det typisk ud fra et pay to play-format, hvor spillere lejer baner på timebasis og altså ikke melder sig ind i nogen forening. En bane koster typisk cirka 200 kr. i timen at leje afhængigt af tidspunktet på dagen.

I Sverige er der også sket en seksdobling af antal baner de seneste to år fra 560 i 2019 til 3.500 baner i december i år, viser tal fra det svenske padelforbund. Overordnet set er padel tennis – ifølge britiske Sky Sports – én af de hurtigst voksende sportsgrene i Europa lige nu.

Thomas Graversen og Jens Poulsen blev flankeret på rundvisningen af sine håndværkere, der hjælper med at bygge de respektive centre. Foto: Liv Møller Kastrup.

Men er padel tennis ikke bare en dille, som går over igen, ligesom bowling i 90’erne?

»Jeg kan godt følge bowling-sammenligningen, men forskellen på bowling og padel er, at bowling fandt sted i røgfyldte lokaler, hvor man drak bajere og røg cigaretter. Padel er sundt, og sundheden er kommet for at blive,« siger Jens Poulsen.

Thomas Gravesen er enig.

»Vi investerer i sundhed. Det er fremtiden ved det her,« tilføjer han.

Den store vækst i sporten er heller ikke gået mere profitorienterede investorers næse forbi. I november blev den tidligere håndboldspiller Lars Krogh Jeppesens Padel Club Danmark som skrevet opkøbt af den svenske kapitalfond Triton. Fonden driver mere end 100 padelcentre i Nordeuropa og forventer at fordoble det antal næste år. Der er dog ingen chance for, at Jens Poulsen og Thomas Gravesen kommer til at sælge deres centre.

»Nogle laver padelcentre for at sælge det. Det gør vi ikke,« siger Jens Poulsen, der hurtigt bliver afbrudt af Thomas Gravesen.

»Nej for f... Det gør vi søreme heller ikke. Jeg skal fandeme bestemme over mit eget center, det kan jeg garantere dig for,« siger han.

Thomas Graversen og Jens Poulsen i Padelworld i Ikast om de mange rigmænd, der går ind i sporten og bygger haller og baner i hele Danmark. Foto: Liv Møller Kastrup

I siger, at I er sådan nogle, der gerne vil vinde. Nu har I begge investeret millioner i samme branche. Gør det jer ikke til konkurrenter?

Jens Poulsen ryster på hovedet.

»Jeg synes, vi kan hjælpe hinanden. Blive klogere sammen. Du har fortalt en masse gode ting til mig i dag. Og så har vi den samme mission om at få padel tennis ud i Danmark,« siger han.

Thomas Gravesen er fuldstændigt enig.

»Jeg ser det ikke som en konkurrence mellem Jens og jeg eller andre, der bygger centre. Vi er alle interesserede i at udvikle og udbrede sporten, og hvis flere bliver opmærksomme på padel tennis, så kommer det os alle til gode,« siger han.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.