Erhverv

Simon Emil Ammitzbøll-Bille opretter nyt selskab ved navn New Old Media ApS

Den tidligere økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille har oprettet et nyt selskab, der bl.a. skal formidle aktuel og historisk dansk og international politik.

Artiklens øverste billede
Simon Emil Ammitzbøll-Bille skal i fremtiden drive en konsulentvirksomhed med sin kone. Han har tidligere bekendtgjort, at han ikke stiller op til Folketinget ved næste valg. Foto: Jens Dresling

Der har længe været usikkerhed om Simon Emil Ammitzbøll-Billes fremtid, siden han i sommer offentliggjorde, at han forlader Folketinget ved næste folketingsvalg.

Men nu tyder det på, at den tidligere ministers fremtid begynder at tage form.

Den nuværende løsgænger i Folketinget har således oprettet et nyt selskab med navnet New Old Media ApS sammen med sin kone Kristine Rishøj Ammitzbøll-Bille. De to ejer hver 50 pct. af selskabet, og Simon Emil Ammitzbøll-Bille indsættes som selskabets direktør.

Jeg har indsigt i en masse ting og har været i en masse rum, som jeg måske kan gøre folk klogere på, hvordan de fungerer.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille, adm. direktør i New Old Media ApS og løsgænger i Folketinget

Det fremgår af Det Centrale Virksomhedsregister (CVR).

»Vi har oprettet en virksomhed, hvorigennem vi vil lave formidling af aktuel og historisk dansk og international politik,« siger den tidligere økonomi- og indenrigsminister til Finans og uddyber:

»Vi kommer til at føle os frem, men det er tanken, at vi både vil lave bogudgivelser, foredragsvirksomhed og formidle på andre måder. Men vi er ved at tilspidse i øjeblikket, og vi må vente lidt med at blive mere konkrete.«

I CVR er virksomheden oprettet som »konsulentvirksomhed,« og selv om Simon Emil Ammitzbøll-Bille ikke vil afvise, at virksomheden vil påtage sig enkele rådgivningsopgaver, er det snarere formidlingen, der er intentionen med virksomheden.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille sidder i øjeblikket som løsgænger i Folketinget. Han var økonomi- og indenrigsminister fra 2016 til 2019 i Lars Løkke Rasmussens VLAK-regering bestående af partierne Venstre, Liberal Alliance og Konservative. Foto: Jens Dresling

Simon Emil Ammitzbøll-Bille er sikker på, at han kan drage nytte af sine hidtil 16 år i Folketinget i forbindelse med det nye projekt.

»Jeg har indsigt i en masse ting og har været i en masse rum, som jeg måske kan gøre folk klogere på hvordan fungerer. Jeg har også en masse kilder, som jeg kender godt, og som jeg kan få til at fortælle ting, de ikke har fortalt før,« siger den 44-årige løsgænger.

Parret har som en start skudt 40.000 kr. i selskabet som selskabskapital. Det er minimumsbeløbet for at oprette et anpartsselskab.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille fortæller til Finans, at han har arbejdet med det nye projekt i et stykke tid og altså nu er blevet enig med sin kone om, at det er det rigtige tidspunkt.

Parret har tidligere arbejdet sammen i Liberal Alliance og før det også i Radikal Ungdom. Privat har parret to piger sammen, og nu ønsker de to altså igen, at samarbejdet også bliver professionelt.

»Det er jo meget kendt, hvad jeg har lavet i politik, og jeg har altid haft en stor historisk interesse og – bilder jeg mig ind – en stor historisk indsigt, og min kone har også både været på Christiansborg som kampagneleder og i Europabevægelsen. Så vi synes, at vi har et godt match til at kaste os over det her nye område.«

Han fortæller, at Kristine Rishøj Ammitzbøll-Bille besidder stærkere administrative kompetencer end ham selv, men understreger, at det lige nu er svært at sige, hvordan rollefordelingen præcis bliver i det nye projekt.

»Vi kommer til at prøve nogle ting af og se, om vi kan flyve, og hvis noget flyver bedre end andet, vil vi lægge hovedkræfterne der,« siger han.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille annoncerede i august, at han stopper i Folketinget efter næste folketingsvalg. Men nu afviser han ikke, at han kan udtræde før tid efter oprettelsen af det nye selskab.

»Nu sætter vi det her i gang, og så kan der jo ske meget. Som jeg siger: Jeg er tættere på udgangen end indgangen. Det kommer an på flere forskellige faktorer.«

Det er første gang, at Simon Emil Ammitzbøll-Bille skal drive en virksomhed, men politikeren er ikke bleg for at søsætte nye projekter. Han har tidligere forsøgt at etablere to nye borgerlige partier. Senest var det partiet Fremad, som han stiftede sammen med Christina Egelund, da de begge forlod Liberal Alliance i 2019. Foto: Jens Dresling

Simon Emil Ammitzbøll-Bille har en lang politisk karriere, der toppede, da han var økonomi- og indenrigsminister fra 2016 til 2019 i Lars Løkke Rasmussens VLAK-regering bestående af partierne Venstre, Liberal Alliance og Konservative.

Han meldte sig ud af partiet Liberal Alliance i efteråret 2019 og stiftede kort tid efter det nye borgerlige parti Fremad sammen med Christina Egelund. Det nye politiske projekt blev dog skrinlagt allerede godt et år efter, da de to politikere måtte sande, at de ikke ville komme i nærheden af de lidt over 20.000 vælgererklæringer, det kræver at blive opstillingsberettiget.

Det er ikke første gang, at Simon Emil Ammitzbøll-Bille har forsøgt at skabe et nyt liberalt parti. Tilbage i 2009 forsøgte han sig med partiet Borgerligt Centrum, der kun holdt i få måneder, før det blev opslugt langsomt af Liberal Alliance, som han også selv skiftede til og var medlem af frem til 2019.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.