Erhverv

Hay-ægtepar hiver millioner hjem i deres eget selskab

Mette og Rolf Hay, der står bag møbel- og interiørselskabet Hay, har tjent millioner gennem i deres holdingselskab. For første gang er egenkapitalen over 200 mio. kr.

Mette og Rolf Hay stiftede designselskabet Hay sammen med Bestseller-milliardæren Troels Holch Povlsen. Foto: PR

Det er ikke kun driftsselskabet bag den danske designsucces Hay, der i seneste regnskabsperiode har haft et særdeles indbringende år.

Også Mette og Rolf Hay, der stiftede møbel- og interiørselskabet sammen med Bestseller-milliardæren Troels Holch Povlsen for snart 20 år siden, har tjent millioner i deres personlige holdingselskab, som de ifølge cvr-registeret ejer 25-33 pct. af Hay gennem. Det viser et nyt regnskab.

Her fremgår det, at ægteparrets selskab i det skæve regnskabsår 2020/2021 har tjent 54,9 mio. kr. efter skat. Derved er overskuddet mangedoblet sammenlignet med samme periode året forinden. Her lød overskuddet på 11,9 mio. kr.

Overskuddet er det største i nyere tid og er kun overgået én enkelt gang de seneste 10 år.

Udviklingen har dog ikke fået ledelsen til at bruge hverken mange eller store ord. I regnskabet lyder det kortfattet, at årets resultat er »tilfredsstillende«.

Tidligere har Rolf Hay været eneejer af Holdingselskabet af 1/7 2007 ApS, som ejer Hay sammen med amerikanske Herman Miller Inc., men ifølge cvr-registeret er det ikke længere tilfældet.

Her fremgår det, at også Mette Hay og designparrets to børn, Margrethe og Bjørn, er blevet gjort til medejere i begyndelsen af i år.

Mette og Rolf Hay ejer hver 33-50 pct. af Holdingselskabet af 1/7 2007 ApS, mens børnene hver ejer 10-15 pct.

Udover at mangedoble resultatet runder Hay-familiens selskab for første gang også en egen kapital på over 200 mio. kr.

Da driftsselskabet bag Hay tidligere i år fremlægge regnskab, viste bundlinjen et rekordstort beløb.

Hay tjente i seneste regnskab 141 mio. kr. efter skat. Det er fire gange så meget som året forinden. Samtidig bevægede omsætningen sig over 1 mia. kr.

»Udviklingen er tilfredsstillende i betragtning af, at covid-19 løbende har påvirket verden omkring os gennem året. Generelt er vores forretningsområde et af dem, der er blevet påvirket positivt af den globale pandemi,« skrev ledelsen i regnskabet.

Læs også
Top job