Erhverv

Det konkursramte rejseselskab USA Tours er blevet opkøbt

I forbindelse med konkursen forsøgte Alexander Søderberg, adm. direktør og ejer i USA Tours, selv at overtage konkursboet. Nu har kurator tilbageført handlen og solgt den konkursramte rejsekoncern for 13 gange så meget.

Artiklens øverste billede
Børneferie på Mallorca swimmingpool, pool Foto Lone Ryg Olsen

Den danske rejsekoncern USA Tours, der i oktober blev taget under konkurs, er i en ny handel blevet solgt for væsentligt mere, end selskabets nu tidligere adm. direktør, Alexander Søderberg, kort inden konkursen selv overtog den resterende af det underskudsprægede selskab for.

Det oplyser kurator Troels Tuxen.

Kort inden USA Tours kastede håndklædet i ringen købte Alexander Søderberg brandet og fem medarbejdere ud af selskabet. Det skete gennem det relativt nyetableret selskab Vision Travel, hvor Alexander Søderberg ligeledes var opgivet som direktør og ejer. Handlen blev dog i forbindelse med konkursen tilbageført, da kuratoren mente, at prisen for handlen var alt for lav.

En påstand, han nu har fået bekræftet.

Ifølge kurator Troels Tuxen er USA Tours i en ny handel blevet handlet for 4 mio. kr. mod de 300.000 kr., som Alexander Søderberg ifølge kuratoren selv betalte for brandet og de fem medarbejdere.

»Det viser, at der er en betydelig interesse for den type af selskaber, som jeg også havde forventet. Og det viser også, at de vurderinger, der blev foretaget i forhold til virksomhedens værdi, da det blev købt ud i et nyt selskab, ikke var korrekt,« siger Troels Tuxen.

Det er da heller ikke nogen beskeden spiller, der har overtaget USA Tours. Det er nemlig rejsekoncernen Primo Tours, som har overtaget den konkursramte rejsekoncern.

»Alle de produkter, som USA Tours har haft, er rigtig gode. Selskabet har været gode til at få glade gæster hjem, og det er noget af det, der er rigtig vigtig for os. Coronapandemien har ramt os alle i branchen, så det er ikke sådan, at vi overtager en forretning, som de ikke har kunnet finde ud af at drive.« siger Bjarke Hansen, direktør i Primo Tours.

"Årets ejerleder 2018" Bjarke Hansen, direktør i Primo Tours

Det er første gang, at Primo Tours tilføjer rejser til USA til sin portefølje. Bjarke Hansen håber, at rejserne kan bidrage positivt til Primo Tours-koncernen, der nu har i alt otte rejsebureauer under sig.

»Vi tror på, at markedet for rejser til USA vokser de kommende år. Da grænserne åbnede igen, væltede det ind med forespørgsler. Jeg er overbevidst om, at det er et af de markeder, der kommer til at rejse sig bedst efter pandemien. Derfor er det også interessant for os at overtage USA Tours,« siger Bjarke Hansen.

Til trods for USA var et af de lande, der i forbindelse med coronapandemien var længst om at genåbne grænserne for rejsende, har Bjarke Hansnde ingen betænkeligheder ved at overtage konkursboet.

»Det er en investering, som vi har lavet med et langsigtet perspektiv. Om der går et halvt, et helt eller to år er underordnet. Det er ikke afgørende for os. Vi forventer, at det kommer til at tage tid, og vi kommer også til at investere yderligere i USA Tours,« siger direktøren.

Præcis hvor meget der er behov for at tilføre selskabet fremover, har han endnu ikke overblik over. Han understreger dog, at Primo Tours vil tilføre den kapital, der er nødvendigt for gøre USA Tours til en overskudsgivende forretning. Samtidig fortæller han også, at Primo Tours planlægger flere opkøb.

Han vil dog endnu ikke løfte sløret for, hvilke opkøbsmuligheder selskabet har blikket rettet mod.

I alt var 120 rejser berørt af konkursen i USA Tours. Omkring fem af dem er allerede aflyst, mens der arbejdes på en løsning for de resterende.

Udover Primo Tours-opkøbet har også Vision Travel skiftet ejer. Det er blevet overtaget af Mads Bygballe, der er stifter og ejer af Sunway Group, som var med til at redde Bravo Tours, da det gik konkurs.

»Der er solgt lidt rejser gennem Vision Travel, og så har selskabet en hjemmeside og nogle andre aktiviteter, der kunne være interessante for os. Jeg kender Alexander (Søderberg red.) og har ikke betalt noget for at overtage det. Enten skulle han lukke det eller også skulle andre overtage det,« siger Mads Bygballe.

Alexander Søderberg har tidligere fortalt, at han ikke er interesseret i at fortsætte i rejsebranchen.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.