Erhverv

Bronuts havde milliongæld i bl.a. coronalån og hjælpepakker

Bronuts blev taget under konkursbehandling tidligere på måneden og kurator arbejder fortsat på salg af aktiverne.

Bronuts blev stiftet i 2019 af Türker Alici og Ninos Oraha.  Arktivfoto: Stine Rasmussen

Donutkæden Bronuts gik, som Finans tidligere i december kunne fortælle, konkurs, og kurator for konkursboet, advokat Jens Højmark, har tidligere fortalt, at den donutforretningen efterlod en gæld på 8-10 mio. kr. hos kreditorerne.

Men nu er der mere klarhed over, præcist hvor Bronuts skyldte penge, da konkursbehandlingen indtræf.

Det skriver Ekstra Bladet, der har fået aktindsigt i konkursbegæringen.

Der kan fortsat komme nye krav til konkursboet, men ifølge mediet løber den samlede gæld indtil videre op i knap 8,8 mio. kr.

Den klart største gældspost ligger i forbindelse med coronalån og hjælpepakker, der udgør fem millioner kr., mens krav til f.eks. leverandører og Skat udgør knap 2,8 mio. kr. af det, som selvskabet skyldte, da det blev taget under konkursbehandling.

Desuden er der lønpriviligerede krav for, hvad der anslås som værende én mio. kr.

Alt håb er dog ikke ude for kreditorerne endnu, idet kurator Jens Højmark for en uges tid siden luftede, at der allerede havde været interesse fra mulige købere af selskabet.

»Konkursloven er den samme, selv om der har været stor bevågenhed om selskabet, siden det kom frem, at det er under konkurs. Det betyder, at jeg arbejder for et salg af så meget som muligt for så høj en pris som muligt. Realistisk set håber jeg at kunne annoncere et salg inden for 7-10 dage, men intet er sikkert endnu,« sagde Jens Højmark til Finans.

Selskabet blev stiftet i 2019 af Türker Alici og Ninos Oraha og har Cult-grundlægger Brian Sørensen som investor. Ved konkursen havde donutkæden 12 butikker og beskæftigede omkring 150 medarbejdere.

Læs også
Top job