Erhverv

Eva Berneke bliver adm. direktør i Eutelstat

Eva Berneke kommer fra en stilling som adm. direktør i IT-virksomheden KMD. og har erfaring fra bestyrelsesposter i bl.a. Lego og Vestas.

Eva Berneke tiltræder som adm. direktør pr. 1. januar. Arkivfoto: Kenneth Lysbjerg Koustrup

Den tidligere adm. direktør for KMD, Eva Berneke, har nu fundet nyt job hos en af verdens førende satellitoperatører.

Det oplyser den danske erhvervsprofils nye arbejdsplads i en pressemeddelelse, hvori hovedpersonen selv udtrykker stor glæde ved den nye stilling.

»Jeg er meget begejstret for at skulle slutte mig til Eutelsat på dette overbevisende tidspunkt i firmaets udvikling. Som en af verdens ledende satellitoperatører danner Eutelsats innovative historik, exceptionelle kredsløbs-aktiver og dets solide finansielle position et stærkt fundament for at blive blandt rumsektorens succeser i de kommende år,« siger Eva Berneke og fortsætter:

»Jeg ser frem til at arbejde med bestyrelsen, ledelsen og alle andre Eutelsat-kollegaerne om at sikre, at vi maksimerer potentialet af virksomheden til fordel for vores kunder og andre interessenter.«

Eva Berneke starter fra 1. januar 2022.

Også bestyrelsesformanden i Eutelsat synes at være godt tilfreds med den nye adm. direktør for satellitselskabet.

»Hun bringer færdigheder uden sidestykke, som er kombineret af stor erfaring indenfor både telekom og den teknologiske sektor på et internationalt niveau,« siger bestyrelsesformanden i Eutelsat, Dominique D’Hinnin, i meddelelsen.

Eva Berneke er uddannet civilingeniør fra DTU og kommer fra en stilling som adm. direktør i KMD, der er en af de større danske IT-virksomheder, som hun fratrådte tidligere i 2021. Hun har desuden erfaring fra arbejde hos TDC og besiddelser af bestyrelsesposter hos Lego, Vestas og Nationalbanken.

Eutelsat blev grundlagt i 1977 og er en af verdens ledende satellitoperatører. Omkring 7.000 TV-kanaler kører via firmaets systemer ud til ca. én mia. seere, oplyser Eutelsat. Hovedsædet ligger i Paris, og der er 1.200 ansatte fordelt i 50 forskellige lande. Desuden er selskabet noteret på Euronext Paris Stock Exchange.

Læs også
Top job