Erhverv

Kvinder gør op med sexisme i milliardindustri: Nu får de over 500 mio. kr. i erstatning

Tusindvis af nuværende og tidligere ansatte i spilgiganten Riot Games får nu millionerstatning efter et opgør mod mange års sexistisk arbejdskultur.

Kvinder i spilindustrien gør op med sexisme på både arbejdspladsen og i computer spil. Nu får nuværende og tidligere ansatte kvinder i Riot Games, der står bag spillet League of Legends, en millionerstatning. 

Her ses en kvinde klædt ud som spilfiguren Shyvana til et League of Legends-event. Foto: Oliver Berg/AP Images .

Der foregår lige nu et oprør mod sexisme i milliardindustrien indenfor videospil.

Og nu kan over 2.000 kvinder se frem til at få erstatning.

Et af verdens største spilselskaber Riot Games har nemlig indvilget i at betale 80 mio. dollars (525 mio. danske kr.) i erstatning til nuværende og tidligere kvindelige ansatte.

Det skriver bl.a. Washington Post.

»Dette er en stor dag for kvinderne i Riot Games - og for kvinder i alle videospil- og teknologivirksomheder - som fortjener en arbejdsplads, der er fri for chikane og diskrimination,« sagde sagsøgernes advokat, Genie Harrison, mandag.

Riot Games - som står bag spilsuccesen League of Legends, der har 180 mio. månedlige brugere - blev sagsøgt af nuværende og tidligere kvindelige medarbejdere i 2018 som følge af anklager om en sexistisk arbejdsplads.

I første omgang forsøgte Riot Games at indgå et forlig på 10 mio. dollars (65 mio. kr.), men så gik de californiske myndigheder ind i sagen. Nu har spilselskabet så indgået et forlig på 100 mio. dollars (650 mio. kr.), hvoraf 80 mio. . går til erstatning til de forurettede medarbejdere i søgsmålet. De resterende 20 mio. dollars vil gå til sagsomkostninger og advokatsalær.

I alt står ca. 2.365 kvinder til at kunne få kompensation for krænkelser, der har fundet sted fra november 2014 og frem til nu. Det fremgår af en pressemeddelelse fra den californiske myndighed Department of Fair Employment and Housing (DFEH), som har kørt søgsmålet sammen med kvinderne.

Den californiske myndighed DFEH har også tidligere stået i spidsen for et sexisme-søgsmål mod spiludvikleren Activision Blizzard Inc., som står bag nogle af historiens største computerspil som bl.a. Call of Duty-serien og World of Warcraft. Activions Blizzard Inc. endte i september med at indgå forlig og oprette en fond på 18 mio. dollars (120 mio. kr.) til deres ansatte, som havde været ofre for diskrimination eller chikane i virksomheden. Det skriver Bloomberg.

Læs også
Top job