Erhverv

Ny "Løvens Hule"-sæson begynder: Nu med ultrarige pengetanke i baggrunden

De fleste af investorerne i "Løvens Hule" har det seneste år fået nye og pengestærke medejere i deres investeringsselskaber.

Artiklens øverste billede
Her ses investorerne i "Løvens Hule". Fra venstre er det Christian Arnstedt, Jacob Risgaard, Mia Wagner, Jesper Buch og Jan Lehrmann. I dette års udgave investerer flere af "løverne" også på vegne af nogle af de tungeste navne i dansk erhvervsliv. PR-foto: Per Arnesen

Torsdag begynder en ny sæson af det populære tv-program "Løvens Hule" på DR.

Denne gang bliver det med markant tungere investorer i baggrunden end de fem velkendte "løver", som sidder i stolene foran de håbefulde iværksættere.

For fire ud af de fem "løver" - Mia Wagner, Jacob Risgaard, Jan Lehrmann og Christian Arnstedt - har det seneste år lukket nye medejere ind i de selskaber, som de bruger til at investere fra i DR-programmet.

For Mia Wagner, Jacob Risgaard og Christian Arnstedt er der tilmed tale om, at de har fået medejere ind, som er nogle af de rigeste og tungeste navne i dansk erhvervsliv.

Mia Wagner har fået milliardærarvingen Johan Schur ind i Nordic Female Founders. Jacob Risgaard har lukket Bestseller-ejer, Anders Holch Povlsen, ind som medejer af selskabet bag Coolshop, og Christian Arnstedt har budt velkommen til den stenrige tobaksfond Chr. Augustinus Fabrikker i Blazar Capital.

Men hvilken betydning kommer det til at have i "Løvens Hule", at der nu også investeres på vegne af nogle af de rigeste i Danmark?

»Det er rigtigt, at jeg og nogle af de andre løver har fået nogle nye investorer ind i vores egne virksomheder. Det har ikke nogen indflydelse på, hvilke virksomheder jeg vælger at gå ind i, og det vil det heller ikke få i fremtiden, hvis jeg skulle få andre investorer ind i de kommende år. Det er kun min beslutning, hvilke selskaber jeg investerer i, når jeg sidder i stolen,« siger Christian Arnstedt, der har afgivet omkring 25 pct. af Blazar Capital til Chr. Augustinus Fabrikker.

En lignende melding lyder fra Mia Wagner, som har solgt omkring 20 pct. af Nordic Female Founders til Johan Schur, der er direktør i familiekoncernen Schur.

»Mens Anne Stampe Olesen (medstifter af Nordic Female Founders, red.) og jeg har bevaret majoriteten, er Johan Schur aktiv som vores bestyrelsesformand. Vi fastlægger løbende vores investeringsstrategi sammen, men når jeg sidder i hulen som professionel investor, er det ene og alene min afgørelse, hvilke investeringer vi går med,« siger hun.

Mia Wagner afslører, at hun i denne sæson af "Løvens Hule" kommer til at have den store pengepung med og afgiver højere bud end nogensinde.

Anders Holch Povlsen, ejer af og adm. direktør i Bestseller-koncernen. Han blev i 2021 medejer af selskabet bag Coolshop, som Jacob Risgaard bruger til at investere fra i "Løvens Hule". Foto: Joachim Ladefoged

Jacob Risgaard fortæller også, at det »100 pct. er hans egen beslutning«, hvad der investeres i gennem "Løvens Hule", og at der ikke er lavet nogen aftale om investeringsstrategi med hans medejere inden tv-optagelserne.

»Jeg investerer i mennesker, deres energi og hvor meget de brænder for deres produkt. Der skal man sidde i stolen, kigge dem i øjnene og mærke energien,« siger han.

Jacob Risgaard investerer i "Løvens Hule" også på vegne af Danmarks rigeste i form af Anders Holch Povlsen og hans milliardimperium Heartland.

Ifølge Lise Kaae, adm. direktør i Heartland, har investeringen i Coolshop alene handlet om selve Coolshop-forretningen og ikke iværksætterne, som deres investeres i gennem "Løvens Hule".

»Jacob Risgaard deltager således i "Løvens Hule" som hidtil, uden at det er påvirket af vores investering,« siger hun.

Hvad nu, hvis Jacob Risgaard investerer i en virksomhed, som er direkte konkurrent til noget, Heartland allerede har investeret i?

»Konkurrence er et naturligt markedsvilkår og med til at holde virksomheder skarpe,« siger Lise Kaae.

Den sidste "løve", der i 2021 fik nye medejere i sit investeringsselskab, er Jan Lehrmann. Han har hidtil være den eneste i "Løvens Hule", som alene har investeret for egne midler. Men for nylig har han gjort sin kone, Margrethe Lehrmann, og investeringsansvarlig i Lehrmann Ventures, Martin Laursen, til medejere.

Kun Jesper Buch er eneste investor i "Løvens Hule", der i år har samme ejerkreds fra det selskab, som han investerer fra.

I fjor modtog 16 virksomheder en investering fra én eller flere investorer i sjette sæson af ”Løvens Hule”. Samlet blev der investeret knap 17 mio. kr. i løbet af sæsonen, altså gennemsnitligt mere end 1 mio. kr. til hver virksomhed, der landede en investering.

De kommende uger på tv-skærmen vil vise, om de nye pengestærke investorer i baggrunden også vil føre til flere og større investeringer.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.