Erhverv
BREAKING

Efter klar afvisning: Smykkefirmaet Sorelle henter investering i "Løvens Hule"

Efter en noget dramatisk tur i DR-programmet "Løvens Hule" er smykkebrandet Sorelle klar til at indtage Norden.

Jacob Risgaard har investeret 100.000 kr. for 10 pct. af smykkevirksomheden Sorelle, der er stiftet af Camilla-Julie Skov Hansen (tv) og Trine Damborg. PR-foto: Karina Midtskogen

Fem gange nej er klart sprog, når man som iværksætter deltager i DR-programmet ”Løvens Hule”.

Om Sorelle
  • Smykkefirmaet Sorelle er stiftet af Trine Damborg og Camilla-Julie Skov Hansen
  • Serieinvestor Jacob Risgaard har investeret 100.000 kr. for 10 pct. af virksomheden i DR-programmet ”Løvens Hule”
  • Sorelle er kendt for sine smykker med ferskvandsperler
  • Priserne spænder fra 250-1.200 kr.
  • Selskabet holder til i Randers og importerer perler, som det omsætter til halskæder, øreringe og armbånd
  • Målsætningen for Camilla-Julie Skov Hansen og Trine Damborg er at nå en omsætning på 10 mio. kroner i 2024

  • Selskabet omsatte i 2021 for 1,5 mio. kr.

  • Samtidig forventer stifterne, at antallet af forhandlere om to år er steget til 30

  • På nuværende tidspunkt har Sorelle syv forhandlere og en webshop

  • Sorelle betyder ”søster” på italiensk

Kilde: Sorelle

Sådan plejer det i hvert fald at være. Men for smykkestifterne Trine Damborg og Camilla-Julie Skov Hansen betød de fem afvisninger ikke, at stifterne måtte forlade programmet uden en investering. Tværtimod lykkedes det kvinderne at få de 100.000 kr., som de havde sat næsen op efter.

»Det er aldrig sket før. Jeg bryder alle regler i programmet, men jeg synes bare, at de havde så fantastisk en energi og rørende historie,« siger Jacob Risgaard, der efter afvisningen i studiet gik efter Sorelle og tilbød dem en investering.

Smykkevirksomheden blev stiftet i august 2019 og er bygget op om Trine Damborg og Camilla-Julie Skov Hansens kærlighed og passion for ferskvandsperler. Sammen importerer de perler og omdanner dem til håndlavede smykker. En bearbejdning, der især har været betydningsfuld for Camilla-Julie Skov Hansen.

For omkring to år siden fik hun efter eget udsagn konstateret angst, og i den forbindelse har de håndlavede smykker haft en stor betydning.

»Det hjælper mig at fokusere på at dygtiggøre mig og få tankerne på noget, der ikke har noget med min angst at gøre. Smykkeproduktionen er ikke kompliceret, men det var rart at lave noget med min hænder og koble fra,« siger Camilla-Julie Skov Hansen.

I perioder spænder angsten så meget ben for iværksætteren, at hun ikke er i stand til at arbejde. Ligesom hun for nyligt måtte aflyse en venindetur til Oslo en halv time inden afgang.

»Jeg havde egentlig ikke planlagt at fortælle investorerne om min angst, men da vi stod i studiet føltes det rigtigt at gøre. Jeg er sindssygt stolt over, hvor vi er nået til. Både Trine (Damborg red.) og jeg har lært sindssygt meget af at deltage i ”Løvens Hule”,« siger Camilla-Julie Skov Hansen, der fortsat får professionel hjælp til at bearbejde sin angst.

Også Trine Damborg er stolt over, at Sorelle trods det noget dramatiske forløb har fået Jacob Risgaard som investor.

»Det personlige er vigtigt både i vores smykker og i vores måde at drive virksomheden på. Vil vil gerne vise, at vi også selv er mennesker, og vi ønsker, at vores designs vækker følelser hos modtagerne,« siger hun.

Siden deltagelsen i ”Løvens Hule” er både Trine Damborg og Camilla-Julie Skov Hansen gået fuldtid i Sorelle.

Selskabet omsatte sidste år for 1,5 mio. kr. og forventer allerede næste år at tage hul på det nordiske marked. Helt konkret har Sorelle planer om at udvide forretningen til Tyskland, Sverige, Finland og Holland.

På nuværende tidspunkt har Sorelle syv danske forhandlere og egen webshop.

Selvom investeringen i smykkevirksomheden set fra Jacob Risgaards stol er et »beskedent« beløb, afviser han, at det udelukkende er af medlidenhed, han uden yderligere forhandling kastede 100.000 kr. efter Sorelle.

»Jeg vil hellere sige det sådan, at en stor del af investeringen er lavet med hjertet. Det kan da godt være, at der er nogen, der tænker, at jeg gør det af medlidenhed. Så må det være sådan. Jeg vil hellere ses som en, der har medlidenhed og hjertet med i det, jeg gør, end en der kun tænker på min tegnebog,« siger investoren, der forventer at kunne hjælpe brandet med bl.a. logistik, markedsføring og lageroptimering.

Ifølge cvr-registeret tjente Sorelle omkring 25.000 kr. i seneste regnskab fra 2020. Egenkapitalen lød i samme periode på knap 86.000 kr.

Læs også
Top job