Erhverv

Overnat i Anders Kirk Johansens luksusvilla for 75.000 kr.

Villa Canada i København forventer til maj at åbne for gæster.

Den canadiske ambassadør har siden 1949 haft til huse i palæet på Dag Hammarskjolds Alle 26 i København, som nu ejes af Anders Kirk Johansen. Foto: Niels Hougaard

For den nette sum af 75.000 kr. i døgnet kan man snart få lov at overnatte i Lego-milliardær Anders Kirk Johansens luksusvilla, Villa Canada, i København. Men åbningen lader vente på sig lidt endnu.

Villaen, der tidligere husede den canadiske ambassade, havde planer om at slå dørene op for gæster allerede til marts i år - men må endnu en gang udskyde åbningen.

Det skriver mediet Standby.

Nu er forventningen, at palæet står helt klar til maj.

Anders Ølsted Jensen, der har titlen Director of the House & Concierge Services hos Villa Canada, forklarer til mediet, at det er forsinkelser i en ombygning, som er skyld i den nu udskudte åbning.

Anders Kirk Johansen, der er en del af den stenrige familie Kirk Johansen, købte palæet tilbage i 2010. Indtil da var villaen hjem for den canadiske ambassade i Danmark - heraf navnet ”Villa Canada”.

Siden da er der blevet skudt et trecifret millionbeløb i restaurering af bygningen, som forventer at huse gæster med en vis kapital.

I hvert fald vil en enkelt overnatning koste minimum 75.000, fordi gæster som udgangspunkt skal leje hele villaen med plads til lidt over 20 gæster.

»Vi forventer at tiltrække en masse spændende mennesker fra ind- og udland. Man kan også leje Villa Canada til for eksempel større firmamiddage og andre arrangementer. Villa Canada har et stort industrikøkken i kælderen, og et almindeligt køkken i stueetagen sammen med en spisestue til cirka 20 personer. Hvis kunden ønsker det og det er muligt, kan vi for eksempel leje en Michelin-kok fra en af de københavnske Michelin-restauranter til at stå for maden,« siger Anders Ølsted Jensen til Standby.

Han understreger dog, at Villa Canada allerede nu har været vært for flere middagsarrangementer, selvom selve værelsesudlejningen lader vente på sig.

Anders Kirk Johansen er oldebarn af Lego-stifter Ole Kirk Christensen. Kirk Johansen blev købt ud af legetøjsimperiet i 2007 og etablerede efterfølgende pengetanken Kirk Kapital, som gennem årene har genereret store trecifrede millionoverskud.

Læs også
Top job