Erhverv

Skiftede navn efter "Løvens Hule": Nu har IX Studios mere end fordoblet omsætningen

Det danske smykkefirma IX Studios har mere end fordoblet sin omsætning. Stifteren forventer, at væksten fortsætter, og at omsætningen rammer 10 mio. kr. i indeværende regnskabsår.

Investoren Christian Arnstedt investerede i Louise Mygind Andersens smykkefirma IX Studios, da hun deltog i "Løvens Hule".
Foto: Pressefoto

I et turbulent år med nedlukning af fysiske forhandlere og et navneskift oven i hatten har smykkevirksomheden IX Studios alligevel formået at vækste både omsætningen og resultatet.

I det skæve regnskabsår 20/21 solgte IX Studios smykker til både mænd og kvinder for 5 mio. kr. Året før lød omsætningen på 1,8 mio. kr.

»Jeg er rigtig stolt over, at vi har kunnet det, selvom der har været corona i to år. Vi var meget fokuseret på vores B2B-salg (business to business, red.), så vi skulle omstille os til at have mere fokus på vores online-salg i en periode,« siger Louise Mygind Andersen, der har stiftet IX Studios og er adm. direktør.

Men selvom de fysiske butikker har været lukket en del af året, er antallet af forhandlere, der sælger IX Studios-smykker vokset til i dag at tælle 65, hvoraf de syv ligger i Norge.

Ifølge stifteren har omsætningen i regnskabsårets første seks måneder allerede rundet 5 mio. kr., og hun forventer at nå en omsætning på 10 mio. kr. i 21/22. Det skal gerne smitte af på bundlinjen og give virksomheden det første millionoverskud. Mere nøjagtigt forventer Louise Mygind Andersen et årsresultat på 4 mio. kr., når næste regnskab afsluttes til sommer. I 20/21 var overskuddet på knap 400.000 kr.

»Jeg går meget op i at have en profitabel virksomhed. Vi sætter vind i sejlene i flere nye lande, hvor vi gerne vil supplere med endnu flere forhandlere, fordi vi kan se, at det betyder noget, at folk kan prøve, se og røre vores produkter, inden de køber dem,« siger hun.

I første omgang er fokus rettet mod de skandinaviske markeder og Tyskland, men indenfor tre år regner hun også med at begynde at kigge mod Asien og USA.

Louise Mygind Andersen var med i sæson 5 af tv-programmet ”Løvens Hule”, hvor hun gik derfra med en investering fra investoren Christian Arnstedt, som bl.a. har været med til at stifte urfirmaet Nordgreen. Gennem investeringsselskabet Blazar Capital købte han 10 pct. af IX Studios for 400.000 kr. Det værdisatte dengang virksomheden til 4 mio. kr.

Efter deltagelsen i programmet blev der sat spørgsmålstegn ved, om stifteren havde lov at bruge den afdøde konges navn, og Forbrugerombudsmanden udtalte at det var i strid med markedsføringsloven.

Det førte til, at stifteren i september meldte ud, at virksomheden ville skifte navn fra ”Frederik IX Studios” til nu blot at hedde ”IX Studios”. I cvr-registeret er firmaet nu registreret under navnet I am X.

Ifølge stifteren har navneskiftet og den efterfølgende rebranding selvfølgelig medført en øget arbejdsbyrde. Men det har også givet hende mulighed for at stramme op på virksomhedens visuelle identitet.

»Når jeg kigger på resultatet ligner det jo ikke, at det har påvirket butikken negativt. Man kan altid tænke over, hvad man kunne have opnået, hvis man ikke havde siddet med en rebranding oven i julesalget. Men jeg tror ikke, jeg kan klage,« siger Louise Mygind Andersen.

IX Studios har i dag 6 medarbejdere, og Louise Mygind Andersen ejer 90 pct. af selskabet.

Læs også
Top job