Erhverv

Kardashian og Mayweather sagsøges efter opslag om kryptovaluta

Investorer sagsøger bl.a. Kim Kardashian og Floyd Mayweather for sidste år at have promoveret kryptovalutaen EthereumMax, der sidenhen er faldet mere end 95 pct. i værdi.

Kim Kardashian og Floyd Mayweather er begge angiveligt blevet betalt for at reklamere for den usikre kryptovaluta EthereumMax. Foto: Ritzau Scanpix

Internetstjernen Kim Kardashian og bokseren Floyd Mayweather kom sidste år i modvind efter at have promoveret kryptovalutaen EthereumMax til deres mange følgere - og nu er begge blevet sagsøgt sammen med selskabet bag kryptovalutaen.

Det skriver CNBC.

Anklagen lyder på, at Kardashian og Mayweather gennem vildledning og falske oplysninger har drevet prisen op på den relativt nye og usikre kryptovaluta, hvilket efterfølgende har resulteret i massive tab for investorer.

Sidste år lavede Kim Kardashian et opslag på sin Instagramprofil, der har knap 280 millioner følgere, hvor hun promoverede EthereumMax med information, som sidenhen er blevet mistænkt for at være forkert - eller som minimum vildledende.

Floyd Mayweather drev bl.a. EthereumMax op ved at lade fans bruge kryptovalutaen som betaling til bokserens omdiskuterede kamp mod Youtube-stjernen Logan Paul og ved at promovere den på en større bitcoin-konference i Miami sidste år.

Mens det ikke er offentliggjort, hvad Floyd Mayweather er blevet betalt for at promovere EthereumMax, så anslås det, at Kim Kardashian har modtaget et sted mellem 3 og 6 mio. kr. for sit Instagram-opslag.

Gruppesøgsmålet er anlagt af investorer, der har smidt penge i kryptovalutaen mellem maj og juni sidste år efter at have set opslagene fra Kardashian og Mayweather.

Siden starten af juni er EthereumMax dykket knap 97 pct. i værdi, hvilket har betydet store tab for investorerne.

Derudover er kryptovalutaen blevet beskyldt for at være et svindelforetagende - bl.a. på grund af sit navn, der henleder tankerne på verdens næststørste kryptovaluta Ethereum.

Hverken Kim Kardashian eller Floyd Mayweather er vendt tilbage på mediets henvendelser omkring sagen endnu.

En talsperson for EthereumMax udtaler dog:

»Det her projekt har brystet sig af at være en af de mest transparente og kommunikative projekter i kryptovaluta-universet. Vi bestrider anklagerne og ser frem til, at sandheden kommer frem.«

Læs også
Top job