Erhverv

Salget af champagne slår alle rekorder

Aldrig er der blevet solgt så meget champagne på verdensplan, som der blev i 2021.

I 2020 oplevede den franske Champagne region et fald i salget på 18 pct. i forhold til 2019. Arkivfoto

Champagne-forhandlere verden over kan lade propperne springe og fejre et forrygende salg, der ikke tidligere er set i samme skala.

I 2021 er der nemlig blevet solgt rekordmeget af de gyldne dråber.

Bracheforeningen Comité Champagne, der repræsenterer mere end 16.000 vinbønder og 320 champagnehuse, beretter, at det globale champagne-salg sidste år ramte 6,2 mia. dollars, svarende til knap 41 mia. kr. Det skriver CNN.

Ifølge champagne-foreningen steg salget sidste år til 322 mio. flasker. Det er en stigning på 32 pct. sammenlignet med året forinden.

Forklaringen på det stigende salg er ifølge CCN, at coronapandemien har sat rejseaktivitet og sociale arrangementer på pause. Derfor har flere valgt at forkæle sig selv derhjemme og kompensere for den »dystre steming«, lyder det fra et medlem af Comité Champagne.

Også herhjemme har danskerne taget champagnen til sig under pandemien. Det danske firma Champagne For Alle fortalte i december til Finans, at det oplevede massiv efterspørgsel under pandemien. Særligt efter statsminister Mette Frederiksen for et par måneder siden opfordrede til at droppe julefrokoster.

»Der er virkelig fart på nu, hvor så mange julefrokoster bliver aflyst. Telefonerne ringer hele tiden. Jeg er vildt overrasket over, hvor mange virksomheder der gerne vil forkæle deres medarbejdere i år. Det er både små og store virksomheder, der kontakter os for at få champagne sendt hjem til medarbejderne, nu de ikke kan afholde julefrokoster som planlagt,« sagde Dinna Arbo, medstifer af Champagne For Alle, i december til Finans.

I 2021 forventer stifteren at tredoble salget og lande et overskud på over 800.000 kr.

En detaljeret oversigt over sidste års eksport af champagne er endnu ikke klar.

I 2020 oplevede Champagne-regionen et fald i salget på 18 pct. i forhold til 2019. Omsætningen for sektoren, som fortsat er Frankrigs næststørste eksportindustri efter luftfart, led et samlet tab på cirka 980 mio. dollars i det coronaprægede 2020.

Læs også
Top job