Første tjente han på coronakrisen: Nu vil Jeppe Handwerk sælge forsvarsudstyr for milliarder
Gennem 17 år har Copenhagen Group leveret militært udstyr til det danske forsvar, NATO og FN. Efter krigens start i Ukraine er ordrebogen igen fyldt op.
Der er penge i en global sundhedskrise og krig.
Jeppe Handwerk indkasserede milliarder på pandemien gennem selskabet Copenhagen Medical, der udførte kviktests og vaccinationer. Og siden russiske kampvogne kørte ind over grænsen til Ukraine har moderselskabet, Copenhagen Group, underskrevet adskillige nye kontrakter på militært udstyr.
Det skriver Berlingske.
De tjente millioner på corona: Nu skal danskernes hang til sundhedstest skabe ny forretning
Direktøren forventer, at selskabet vil omsætte for mellem en og tre mia. kr. på forsvar over de næste fem år. Hvis virksomheden vinder udbud.
»Jeg har altid gerne villet lave noget niche. Noget lidt umuligt, som kræver improvisation. Jeg er drevet af produkter, som er smarte og kan gøre en forskel, og jeg vil have det bedste på hylden. Det er nok derfor, at jeg ikke sælger kedelige ting,« fortæller direktøren til mediet.
Jeppe Handwerk har i mere end 17 år leveret specialprojekter og militært udstyr til det danske forsvar, Nato og FN, inden han under pandemien omstillede forretningen til podning af danskerne.
På Copenhagen Groups hjemmeside står der, at selskabets forretninger følger de højeste etiske standarder, og at det kræver det samme fra dets partnere og leverandører.
Under pandemien drev Copenhagen Medical covid-19 test- og vaccinecentre i hele landet. Hvilket førte til at selskabet fra december 2020 til januar 2022 fik udbetalt 2,4 mia. kr. for dets samlede drift af kviktests i hovedstaden.
Tidligere har det danske selskab været til stede i Afghanistan gennem et andet datterselskab, Copenhagen Contractor, der udførte serviceopgaver for Nato-styrkerne ved bl.a. at reparere militære køretøjer. Selskabet trak sig ud af landet i 2016.