Erhverv

Milliardbeløb er barberet af Karsten Rees formue

Den langvarige uro på aktiemarkedet har gjort ondt på forretningsmanden Karsten Rees tre holdingselskaber.

Artiklens øverste billede
Forretningsmand Karsten Ree blev en af Danmarks rigeste, da han for 13 år siden solgte Den Blå Avis og Bilbasen til den amerikanske it-koncern Ebay for 2,1 mia. kr. Arkivfoto

Aktiemarkedet er ikke for sarte sjæle.

Især ikke i øjeblikket, hvor både danske og udenlandske aktier styrtdykker og rammer niveauer, der ikke er set siden coronakrisen.

En af dem, der har mærket den langvarige aktieuro på den hårde måde, er forretningsmanden Karsten Ree.

Finans har flere gange beskrevet, hvordan hans aktieportefølje bløder, men nu giver nye regnskaber fra hans tre øverste holdingselskaber syn for sagn og gør tabene for 2021 op.

Ifølge de tre regnskaber har Karsten Ree sidste år tabt over 1 mia. kr. på sine investeringer. Værdien af hans samlede kapitalandele og værdipapirer er dermed barberet ned til 2,8 mia. kr.

I 2020 havde Karsten Ree i de tre selskaber kapitalandele og værdipapirer for 3,73 mia. kr.

Finans har forsøgt at få en kommentar fra Karsten Ree. Det har ikke været muligt, men han har tidligere været åben omkring, hvordan coronakrisen, krigen i Ukraine og den langvarige uro på aktiemarkedet har påvirket hans formue, der primært stammer fra salget af Den Blå Avis og Bilbasen i 2008.

Karsten Ree sammen med sin kone Janni Ree. Arkivfoto

I marts i år fortalte han til Finans, hvordan Ruslands invasion af Ukraine sendte hans portefølje på endnu en rutsjebanetur.

»Mine investeringer har været negative meget længe. Jeg kan ikke andet end håbe på, at det snart bliver bedre, men jeg kan faktisk ikke huske, at det på noget andet tidspunkt er gået så meget nedad i så lang en periode. Hverken it-boblen i starten af 00’erne, finanskrisen eller andre kriser har ramt på samme måde,« lød det fra Karsten Ree.

Af regnskaberne fremgår det også, at »væsentlige kurstab på værdipapirer« er årsag til det samlede Karsten Rees samlede underskud på 1,06 mia. kr. efter skat.

Ledelsen skriver samtidig, at resultatet ikke er tilfredsstillende, idet den havde forventet et positiv resultat for 2021.

Karsten Ree har flere gange været ude at sige, at han ikke kommer til hverken at købe op eller sælge ud, som markederne ser ud i øjeblikket. I stedet vil han holde porteføljen i ro og slå koldt vand i blodet.

»Jeg kommer ikke til at sælge mere fra. Jeg har taget de øretæver, der var i luften og fået den manglende fortjeneste på mine investeringer. Hvis det går længere tilbage end det her, må jeg formode, at det er en kortvarig affære. Jeg håber og tror på, at verden ikke kan leve med al den uenighed, og at de aktier, som jeg har fokus på, er gode og stærke aktier, som vil komme tilbage over tid,« sagde han i sommeren 2021 til Finans.

Den mangeårige erhvervsmand ejer på holdingselskaberne KR Holding A og Karsten Ree Holding B med sine sønner, mens han er eneejer af Karsten Ree Holding C.

I grove træk har Karsten Ree sine penge placeret hos tech-giganter som Facebook, Amazon, Tencent og Google og de danske energiselskaber Ørsted og Vestas. Derudover ejer han hele og mindre andele i en lang række danske virksomheder.

Det gælder bl.a. Ree Park, Ellepot, Frederik Bagger, eTilbudsavisen og flere rejseselskaber.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.