Erhverv

Karsten Ree har købt datter ud af familieforetagende

Den mangeårige erhvervsprofil har øget sin ejerandel i det familieejede selskab.

Karsten Ree blev en af Danmarks rigeste personer, da han i 2008 solgte Den Blå Avis og Bilbasen til den amerikanske it-koncern Ebay for 2,1 mia. kr. Arkivfoto:Stine Bidstrup

Omkring syv år efter forretningsmanden Karsten Ree inddrog sine i alt fire børn i sin milliardforretning, er der ændringer i ejerkredsen.

Den mangeårige investor og erhvervsprofil har nemlig købt sin datter, Rikke Hesselund Ree, ud af det familieejede holdingselskab Karsten Ree Holding B ApS. Det viser nye oplysninger i cvr-registeret.

Karsten Rees formue
 • Den 76-årige forretningsmand blev en af Danmarks rigeste personer, da han i 2008 solgte Den Blå Avis og Bilbasen til den amerikanske it-koncern Ebay for 2,1 mia. kr.
 • Siden har han investeret i selskaber i hele verden - nogle mere vellykkede end andre.
 • Eksempelvis tabte han i 2011 800 mio. kr., da Amagerbanken krakkede. Året efter investerede han bla. 430 mio. kr. i Nokia, som efter 15 måneder var vokset til det dobbelte.
 • Hans tre holdingselskaber tabte i 2021 over 1 mia. kr. efter skat
 • Holdingselskabet er klart det største af Rees i alt tre holdingselskaber. Det er her, at han har en lang række af sine investeringer. Bl.a. ejerskabet af eTilbudsavisen, Ree Automobiler, Ree Golf, et shippingfirma samt flere aktieinvesteringer.

  Rikke Hesselund Ree har siden 2016 været medejer af familiens holdingselskab.

  Ifølge oplysninger i cvr-registeret har hun hidtil ejet mellem 10-15 pct., mens Karsten Rees sønner Christian Ree, Oliver Ree og William Ree hver ejer 27 pct.

  Finans har forsøgt at få en kommentar fra både Karsten Ree og selskabets direktør René Eghammer. Det har ikke været muligt.

  Tidligere ejede Karsten 5 pct. af holdingselskabet. Men de nye ændringer i cvr-registeret viser, at Karsten Ree nu ejer 18 pct. af selskabet. Derved ser det ud til, at datterens ejerandel er ført direkte tilbage til stifteren selv.

  Han har desuden hele tiden haft magten over selskabet, idet Karsten Ree selv sidder på den største stemmeandel, der også er steget med de nye ændringer.

  Karsten Ree har tidligere givet udtryk for, at han vil blive ved med at styre selskabet, så længe han er frisk nok til det.

  Holdingselskabet havde i 2021 i et underskud på 819 mio. kr. som følge af »væsentlige af kurstab på værdipapirer«.

  Det er det største tab, som selskabet har haft i mange år, og Karsten Ree har flere gange givet udtryk for, at investeringer gennem en længere periode har været »en stor hoppegynge«. Derfor solgte han også ud for 1,5 mia. kr. af sine aktier hos tech-giganterne Tencent og Amazon.

  »Det skulle jeg ikke have gjort. De steg jo ad helvedes til bagefter, men jeg blev urolig for markedet, fordi kurserne raslede ned, og så havde jeg ikke is i maven til at bevare roen. Jeg skulle bare have været cool nok og beholdt dem, men det turde jeg bare ikke,« sagde han i juni til Finans.

  Det er bl.a. tech-aktier som kinesiske Alibaba, Tencent, Facebook og Amazon, som Karsten Ree har investeret sin formue i.

  Læs også
  Top job