Erhverv

Tjener millioner: Dansk selskab overtog underskudsramt kæde fra Holch Povlsen

Selskabet Last Studio, der bl.a. er den nye ejer af skokæden Bianco og brandet Cashott, er i fremgang.

Artiklens øverste billede
Skokæden Bianco havde på sit højeste 180 butikker i Norden.

Den danske virksomhed Last Studio, der i sommers overtog ejerskabet af den underskudsramte skokæde Bianco, har godt gang i forretningen.

Selskabet holder til i Tønder og har netop offentliggjort et regnskab, der viser et overskud på 4,6 mio. kr. efter skat. Året inden lød overskuddet på 1,7 mio. kr.

Det er endnu for tidligt at sige, hvilken betydning overtagelsen af Bianco, der forinden var ejet af Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen og de seneste fem år har tabt 169 mio. kr., har haft det sønderjyske selskab. Ifølge regnskabet stammer størstedelen af overskuddet dog fra tilknyttede virksomheder, der tæller netop Bianco og skobrandet Cashott.

»Vi har haft en god fremgang i Last Studio både gennem egne salgskanaler, men også gennem engros. Strategien er selvfølgelig at blive de bedste til det, vi laver, på hvert brand. Vi arbejder målrettet med forskellige målgrupper, og på den måde kommer vi heller ikke til at kannibalisere på os selv,« siger Thomas Rosenvold Tygesen, bestyrelsesformand og medejer af Last Studio.

Han har ikke ønsket at kommentere regnskabet yderligere.

Selvom der er fremgang på bundlinjen hos Last Studio, så lykkedes det ikke selskabet at skabe overskud på driften. Her er resultatet negativt med 409.000 kr.

Det er da også noget af en mundfuld, som Last Studio har fået under sig med overtagelsen af Bianco og datterselskabet Cashott.

Selskabet havde på sit højeste 180 butikker i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. Sidste år var der så kun omkring 16 butikker tilbage, som kæden i oktober meddelte, at den ville lukke efter flere års massive underskud.

Anders Holch Povlsen har dog ikke sluppet ejerskabet af Bianco helt. I forbindelse med Last Studio overtog det skrantende skobrand spyttede hans investeringsselskab Heartland 4 mio. kr. i virksomheden. Derved ejer han nu 20 pct. af Last Studio, der udover Bestseller-milliardæren også er ejet af Claus Tygesen og Thomas Tygesen, der er involveret i skokæden Vagabond, samt Thomas Rosenvold Tygesen og direktør Lasse Løgstrup Jespersen.

»Siden overtagelsen af Bianco har Last Studio arbejdet på en tilpasning af Biancos aktiviteter. Vi er meget tilfredse med samarbejdet og ser frem til den videre udvikling af Last Studio,« skriver Lise Kaae, direktør for Heartland, i en mail til Finans.

Hun har ikke ønsket at kommentere udviklingen yderligere eller svare på, hvilke forventninger Heartland fremover har til selskabet.

Derfor har det heller ikke været muligt at få oplyst, hvad de 4 mio. kr., som Bestseller-koncernen smed i selskabet skal bruges til.

Anders Holch Povlsen blev medejer af Bianco i 2016, hvor han bragte 100 mio. kr. med sig til virksomheden, som allerede dengang var i store problemer. Siden har milliardæren ad flere omgange tilført penge til virksomheden.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.