Erhverv

Bianco lukker samtlige butikker

De seneste 10 år har den danske skokæde tabt over 275 mio. kr. Nu lukker Bianco alle sine resterende butikker.

Artiklens øverste billede
Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen solgte i sommers størstedelen af skokæden Bianco. Arkivfoto

Efter at have blødt millioner i flere år lukker den danske skokæde Bianco nu samtlige butikker i Danmark og Norge.

Skokæden havde på sit højeste 180 butikker i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland og er løbende skrumpet ind.

Ifølge Biancos hjemmeside har kæden på nuværende tidspunkt 16 butikker i Danmark og Norge. Men nu skal de resterende butikker lukke. Det skriver Thomas Rosenvold Tygesen, direktør i Bianco Footwear, i et skriftligt svar til Finans.

»Bianco har i en årrække kæmpet med store udfordringer med at få økonomien til at hænge sammen i butiksdriften. Dette er det nu besluttet at tage konsekvensen af,« skriver Thomas Rosenvold Tygesen.

I august kunne Finans fortælle, at Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen havde skilt sig af med langt størstedelen af den underskudsplagede kæde, som han har været medejer af siden 2016. Det skete, da han solgte Bianco til design- og handelsvirksomheden Last Studio gennem sit investeringsselskab Brightfolk.

I forbindelse med handlen skød han samtidig 4 mio. kr. i Last Studio, og derfor ejer Holch Povlsen fortsat en femtedel af Bianco.

Finans har i forbindelse med lukningen af Biancos butikker forsøgt at få en kommentar fra Lise Kaae, adm. direktør i Bestsellers investeringsselskab. Det har ikke været muligt.

Ifølge Thomas Rosenvold Tygesen, der udover at være direktør for Bianco Footwear også er medejer af Last Studio, sker lukningen af de resterende Bianco-butikker i forbindelse med et strategiskifte, hvor der bl.a. vil blive diskuteret såkaldte ”shop i shop”-løsninger for at opretholde Biancos synlighed overfor kunderne.

»Bianco går dermed bort fra en meget stærk fokusering på egne butikker og vil fremadrettet bygge forretningsgrundlaget op omkring først og fremmest grossisthandel i samarbejde med nationale og internationale partnere indenfor detail og online,« skriver han.

Bianco har siden 2010 samlet tab over 275 mio. kr. Det er sket, selvom Holch Polvsen har flere omgange har tilført selskabet kapital.

I 2016 betalte han over 100 mio. kr. for at blive medejer af kæden, der inden det også kæmpede med økonomien. Holch Polvsen købte 75 pct. af den underskudsramte skokæde, mens René Piper Laursen, der har stiftet det Bianco, man kender i dag, sammen med sin tyske forretningspartner sad på de resterende 25 pct.

Begge blev dog købt ud i 2018, hvorefter Holch Povlsen igen overtog den fulde kontrol.

I den forbindelse fik selskabet tilført yderligere 15 mio. kr. i frisk kapital. Ligesom Holch Povlsen af flere andre omgange har kastet millioner efter skokæden og forsøgt at rette op på den skrantende økonomi med forskellige direktører og medejere.

Senest lukkede Bestseller-ejeren i 2019 Jens Schøtt ind i ejerkredsen. Det skete med en ejerandel på 10-15 pct. gennem hans skofirma Ca’shott, der blev datterselskab under Bianco-koncernen. Men makkerskabet blev en kort fornøjelse. Allerede året efter blev Holch Povlsen igen eneejer af den pressede skokæde.

Sidste år forsøge skokæden sig også med et nyt butikskoncept. Det skete i samarbejde med livstilbrandet House Doctor og Meraki og skulle efter planen skabe en mere »hyggelig og interessant atmosfære« for Biancos kunder.

Heller ikke det ser ud til at have vendt skuden for Bianco. Alligevel tror Thomas Rosenvold Tygesen på en fremtid for selskabet.

»Vi tror på en stærk fremtid for Bianco i et tæt samarbejde med stærke og gode aktører, der et har højt kendskab og stor berøringsflade med Bianco-forbrugeren,« skriver direktøren.

Biancos ejerselskab, Last Studio, blev stiftet i 2017, og havde sidste år et overskud på knap 1,7 mio. kr.

Størstedelen af selskabet er ejet af Claus Tygesen og Thomas Tygesen, der er involveret i skokæden Vagabond. Desuden ejer Thomas Rosenvold Tygesen og Lasse Løgstrup Jespersen hver 20-25 pct. af Last Studio.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.