Erhverv

23-årig iværksætter har vendt rasende kunder og kritik til rekordoverskud

Daniel Johannesen stiftede virksomheden Watery i 2016. I et nyt regnskab har selskabet mangedoblet både overskud og omsætning.

Artiklens øverste billede
Daniel Johannesen, der er tidligere elitesvømmer, stiftede i 2016 svømmevirksomheden Watery. PR-foto

Den 23-årige iværksætter Daniel Johannesen har lært på den hårde måde, hvad det vil sige, når kunderne raser, og indbakken flyder over med vrede mails og dårlige anmeldelser på Trustpilot.

Sidste sommer havnede Daniel Johannesens virksomhed Watery, der sælger svømmetøj og -udstyr til private og professionelle, i en sand shitstorm. Den unge iværksætter måtte erkende, at han på ingen måde var stolt af sin virksomhed eller den måde, han valgte at håndtere de mange utilfredse kunder på.

Et nyt regnskab afslører nu, at Watery trods den negative udvikling er kommet styrket ud på den anden side. Virksomheden har tjent rekordmange millioner sidste år og lander et overskud på 4,8 mio. kr. efter skat. Det er en mangedobling i forhold til 2020, hvor overskuddet lød på knap 1 mio. kr.

»Vækst betyder ikke alt, hvis det grundlæggende ikke fungerer. Det gjorde det ikke i sommer, og det er jeg stadigvæk ked af. Mit team har været afgørende for, at vi har vendt den negative udvikling. Det er en holdindsats, hvor jeg i de perioder har haft svært ved at genkende mig selv og den forretning, som jeg har opbygget gennem fem år, men jeg er stolt af, at vi har formået at komme tilbage,« siger Daniel Johannesen.

Han stiftede Watery i 2016, og under coronakrisen valgte selskabet udover det vanlige sortiment at fokusere på padel boards og udstyr til åbent hav, fordi landets svømmehaller og -konkurrencer var lukket ned. Selvom det i løbet af sommeren resulterede i utilfredse kunder og dårlige anmeldelser på Trustpilot, så er det også én af grundene til, at Watery er gået markant frem.

»Selvom vi havde svært med at følge med i perioder, så har det været en succes at udvide med padel boards, hvor kunderne har været glade for vores produkter, og vi som selskab kom igennem en ellers svær tid. Hvis ikke vi havde gjort det, havde det set svært ud under coronakrisen. Jeg vil ikke sige, hvor stor en del af fremgangen de nye produkter har stået for, men det er en markant del,« siger Daniel Johannesen og fortæller, at selskabet som følge af kritikken i sommer ikke har taget imod forudbestillinger siden.

Ifølge direktøren omsatte Watery sidste år for knap 75 mio. kr. mod 25 mio. kr. i 2020.

Udover at salget af padel boards og andet udstyr til åbent havn har været med til at sikre fremgang for Watery, så skyldes fremgangen ifølge direktøren også, at Watery har fået godt fat i salg i Sverige og Tyskland.

»Vi sidder efterhånden markant på det danske marked, og nu er landene omkring os ved at komme med. Fremadrettet forventer vi, at international vækst skal være med til at drive forretningen frem. Det bliver ikke med samme hastighed som i år, men vi forventer fortsat vækst,« siger han.

Watery forventer desuden at udvide salget til Norge i år.

Selskabet blev for år tilbage tilbudt 500.000 kr. i DR-programmet ”Løvens Hule”, men aftalen faldt efterfølgende til jorden, fordi Daniel Johannesen ikke kunne nå til enighed med investorerne Jesper Buch og Christian Stadil.

I stedet valgte han i august 2019 at sælge 30 pct. af Watery til de fire grundlæggere af garnvirksomheden Hobbii samt Filip Domagala, der er kendt fra virksomheden Unisport og ligeledes har siddet i bestyrelsen hos Hobbii.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.