Erhverv

Lars Larsen Groups møbelselskab overtager polsk fabrik med 2.000 ansatte

Danmarks største møbelvirksomhed, Actona Group, fortsætter opkøbsjagten med ejeren, familieselskabet Lars Larsen Group, i ryggen. Nyeste investering er en større producent af polstermøbler i Polen.

Artiklens øverste billede
Jimmi Mortensen blev for halvandet årr siden chef for Danmarks største møbelkoncern, Actona Group med hovedsæde ved Holstebro og Lars Larsen Group som ejer. Foto: Joachim Ladefoged.

Opkøb og investeringer også i urolige tider er strategien for familiekoncernen Lars Larsen Group. Dens møbelvirksomhed Actona Group gennemfører nu det andet opkøb det seneste år - og lægger dermed samlet 1,5 mia. kr. til omsætningen.

Denne gang overtager Actona Group, der er Danmarks største møbelproducent og -grossist, virksomheden Sits i Polen. Den har to fabrikker med sammenlagt 2.000 ansatte i Polen samt en omsætning omkring 1 mia. kr.

Sits arbejder inden for produktion af polstermøbler – bl.a. sofaer – og er et forretningsområde, som Actona gerne vil styrke sig i over for storkunderne i den internationale detailhandel. I efteråret 2021 overtog selskabet også den danske møbelproducent Theca.  

»Vi har store ambitioner om at fordoble vores forretning på få år, og her spiller polstermarkedet en vigtig rolle i strategien sammen bl.a. onlinehandel. De to opkøb samlet giver os et stort løft i målsætningen,« siger adm. direktør Jimmi Mortensen, Actona Group.

Selskabet har som mål i en ny 2025-strategi, der blev lagt efter at Jimmi Mortensen tiltrådte ved indgangen til 2021, at nå en omsætning på over 4 mia. kr. og en bundlinje på 500 mio. kr. Allerede i regnskabsåret 2020/21 voksede omsætningen organisk med 30 pct. til 2,4 mia. kr. og årsresultatet før skat med 70 pct. til 268 mio. kr.

Jimmi Mortensen fastslår, at Theca har øget omsætningen med ca. 500 mio. kr., mens det polske opkøb udløser yderligere 1 mia. kr. Dermed er Actona tættere på at nå målet om 4 mia. kr. på toplinjen længe før egen deadline.

»Vi bevæger os i en rigtige retning for at nå vores målsætninger hurtigt, men der er fortsat masser af arbejde som skal gøres. Vi følger planen og har accelereret vores vækst, så det kører vi videre med,« konstaterer Jimmi Mortensen.

Møbelkoncernen ejes af Lars Larsen Group, der har netop vækst som et defineret mål. Familiekoncernen rummer ud over den største aktivitet, Jysk med 3.100 butikker i 50 lande, en lang række virksomheder og investeringer. Målet er fortsat at vokse både organisk og gennem opkøb.

Jimmi Mortensen i Actona erkender, at der lige nu er globale udfordringer med høj inflation, stigende energi- og råvarepriser, pres på den globale logistik samt krig i Europa.

»Netop i tider som disse kommer vores stærke ejerskab til udtryk. Vi har muligheder for at konsolidere os og ekspandere inden for polstermøbler, som er vores mål. Dermed har vi nu selv fabrikker i Polen, Litauen, Kina og Ukraine. Trods den grufulde krig i Ukraine har vi kunnet opretholde produktion og dermed vigtige arbejdspladser til vores loyale kolleger. Samlet er vi styrket over for kunderne i Europa,« mener Jimmi Mortensen.

Jimmi Mortensen kom til Actona fra Flügger, hvor han også var adm. direktør. Foto: Joachim Ladefoged.

Actona Group overtager Sits i Polen fra en svensk familiekoncern ledet af parret Erik og Marianne Näsström, der etablerede selskabet i 1993. I en pressemeddelelse udtaler de nuværende ejere, at »handlen vil være til fordel for begge selskaber«.

Parterne ønsker ikke at oplyse salgsprisen. Handlen skal, før den effektueres, godkendes af konkurrencemyndighederne i Polen, Østrig og Sverige.

Actona begyndte som en handelsvirksomhed med fokus på indkøb af møbler og boligartikler i store mængder hos leverandører ude i verden samt derefter salg til storkunder i detailhandlen. Selskabet har over en årrække også ekspanderet med bl.a. egen produktion af især polstermøbler.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.