Nord Investments taber flere penge end nogensinde før
Danske Nord Investments, der står bag en såkaldt investeringsrobot, lider endnu en gang under et millionunderskud.
Den danske investeringsservice Nord Investments står efter 2021 tilbage med en blodrød bundlinje - og faktisk sit største tab nogensinde.
Men det var helt som forventet.
Sådan beskriver selskabets ledelse det i hvert fald i Nord Investments seneste årsregnskab.
Her understreger man ligeledes, at tabet på i alt 15,3 mio. kr. er »et resultat af vedvarende investeringer i den digitale platform så vel som kommercielle vækstaktiviteter.«
Selskabet, der bryster sig af at være »Danmarks billigste investeringsservice« har imidlertid øget toplinjen. I 2021 lød den på knap 4,5 mio. kr. - og det er en vækst på ca. 155 pct. fra 2020, hvor Nord Investments omsatte for 1,7 mio. kr.
Selskabet samarbejder bl.a. med Saxo Bank og har flere prominente investorer i ejerkredsen, herunder Pandora-stifterne, Winnie Liljeborg og Per Enevoldsen, og Nord Investments egen adm. direktør, Anders Hartmann.
Nord Investments benytter sig af en såkaldt investeringsrobot frem for den klassiske menneskelige investeringsrådgiver og forsøger hermed at holde omkostningerne nede.
I 2020 kom Nord Investments imidlertid i modvind på grund af selvsamme robot. Her fik selskabet tre påbud af Finanstilsynet, fordi man ikke havde levet op til Finanstilsynets ’Kend-din-kunde’-princip. I forbindelse med et tilsyn blev det påtalt, at investeringsrobotterne ikke i tilstrækkelig grad kunne vurdere kunders risikovilje.
»Vores produkt har ikke været afprøvet hos tilsynet før, så vi har selvfølgelig været meget interesserede i at få deres gennemgang af servicen. Det har vi så fået nu. Vi har selvfølgelig klart taget påbuddet til efterretning og er i fuld gang med at implementere de ændringer, der er. Både på vores platform og i vores forretningsgange, så vi vi opfylder kravene,« fortalte Anders Hartmann dengang om sagen.
Man har efterfølgende igangsat en større ændring af systemet for at leve op til kravene fra Finanstilsynet, som lige nu er særligt opmærksomme på netop investeringsrobotter.
Årsagen til det er, at flere danske er begyndt at investere for at slippe fra bankernes negative indlånsrenter.