Udskiftning: Her er navnene på de nye investorer i "Løvens Hule"
Jan Lehrmann og Mia Wagner forlader DR-programmet "Løvens Hule". I den nye sæson kommer Anne Stampe Olesen og Louise Herping Ellegaard i stedet til at investere i danske virksomheder.
Mia Wagner og Jan Lehrmann er ikke længere en del af DR-programmet ”Løvens Hule”.
I den nye sæson af det populære investeringsprogram vil to nye kvinder i stedet være at finde blandt de i alt fem investorer.
Det bekræfter produktionsselskabet bag ”Løvens Hule” overfor Finans.
Mens Jan Lehrmann allerede selv har meldt ud, at han forlader programmet, er det nyt, at også Mia Wagner har valgt at sige farvel til hulen. De erfarne ”løver” vil blive erstattet af Anne Stampe Olesen og Louise Herping Ellegaard.
Louise Herping Ellegaard har ikke tidligere haft forbindelse til programmet. Hun er et relativt ukendt navn i dansk erhvervsliv, men har på få år vundet enormt indpas i tech-miljøet. Den 42-årige iværksætter står bag millionforeretningen Clio, der er landets største platform med digitale læringsmidler til folkeskolen.
Selskabet skabte hun i 2006 sammen med en studiekammerat og en programmør, mens hun læste historie på Syddansk Universitet. Knap 10 år senere solgte stifterne 60 pct. af selskabet, og i 2018 skilte de sig af med den resterende del af Clio.
På det tidspunkt havde selskabet 200 medarbejdere og omsatte for millioner.
Clio blev solgt den svenske mediekoncern Bonnier. Ifølge it-branchens brancheorganisation indbragte salget stifterne 300 mio. kr.
Siden har Louise Herping Ellegaard investeret i forskellige tech-selskaber. Det gælder bl.a. lommepenge-appen My Monii og selskabet Maneno, der står bag en læse-app til begynderlæsere.
Ifølge cvr-registeret er den nye ”løve” god for omkring 90 mio. kr. Penge, som hun formentlig vil bruge en del af gennem DR-programmet.
Mens tv-verden er ny for Louise Herping Ellegaard, er konceptet ikke nyt for 37-årige Anne Stampe Olesen.
Gennem mange år har hun været kompagnon med ”Løvens Hule”’-investor Mia Wagner, der altså nu forlader programmet.
I 2020 skabte makkerparret investeringsselskabet Nordic Female Founders. Det er her, Mia Wagner de seneste sæsoner har investeret gennem, og det bliver også her Anne Stampe Olesen kommer til at placere sine investeringer i programmet.
»Vi er drevet af at øge diversiteten i dansk iværksætteri og erhverv. Der er ikke mange steder, der er bedre at gøre det end gennem ”Løvens Hule”. Derfor glæder jeg mig til at deltage, og vi fortsætter med at investere gennem Nordic Female Founders. Nu er det bare mig, der har det fulde mandat til at investere. Jeg synes, at det er vigtigt, at vi som kvinder stiller os frem og er gode rollemodeller. Det er den måde, vi kan være med til at øge diversiteten,« siger Anne Stampe Olesen
Forud for stiftelsen af Nordic Female Founders har Mia Wagner og Anne Stampe Olesen begge været en del af familiekoncernen Freeway, som er ejet af Mia Wagners bror og far.
Anne Stampe Olesen var indtil oprettelsen af Nordic Female Founders kommerciel direktør for Freeway, mens Mia Wagner var adm. direktør for koncernen.
Mia Wagner har tidligere fortalt til Finans, at det ikke var planen, at hun ville tage sin mangeårige makker med, da hun brød med familiens selskab. Men da Anne Stampe Olesen blev bekendt med kompagnonens opsigelse, fulgte hun med.
Nordic Female Founders fokuserer på at investere i virksomheder, hvor det er kvinder, der står bag. Udover investeringsdelen vil selskabet også være samlingspunkt for kvinder i dansk erhvervsliv og hjælpe kvindelige iværksættere og investorer med at lukke investringsaftaler. Det sker gennem investeringsklubben Investor Club.
De to nye ”løver” er desuden ikke ukendte for hinanden. Ifølge LinkedIn er Louise Herping Ellegaard nemlig en del af Nordic Female Founders investeringsklub. Hun var desuden også med til åbning af Mia Wagner og Anne Stampe Olesens nye kontorfællesskab i København og er ambassadør for selskabet.
Udover Louise Herping Ellegaard og Anne Stampe Olesen består investorteamet i ”Løvens Hule” af fortsætterne Jesper Buch, Jacob Risgaard og Christian Arnstedt.
Den nye sæson starter i 2023 og er ved at blive optaget.
Omkring en fjerdedel af deltagerne i ”Løvens Hule” bliver opfordret til at deltage i programmet. Det sker ved, at holdet bag det populære tv-program rækker ud til virksomhederne på forhånd. Produktionen bag har tidligere fortalt, at den bl.a. bliver opmærksom på virksomhederne via branchemesser, iværksætterevents eller omtale i lokalaviser.
Omkring 65-70 håbefulde iværksættere deltagere hvert år i ”Løvens Hule”.
Programmet blev sendt første gang i 2015 og har siden haft forskellige iværksættere og investorer gennem.
Finans har tidligere beskrevet, hvordan ingen at partnerne kan ånde lette op, når kameraerne slukker. En aftale i studiet er nemlig ikke nødvendigvis ensbetydende med, at iværksætterne kan se frem til et samarbejde med de kendte investorer. Efter programmet skal virksomheden og investorerne den såkaldte due diligence.
Det betyder kort fortalt, at iværksættere og investorerne mødes for at undersøge grundlaget for virksomheden nærmere, inden en eventuel kontrakt underskrives
Omkring en fjerdedel af de investeringsaftaler, som bliver givet under optagelserne til programmet, ender med ikke at blive til noget i efterfølgende.