Erhverv

Jesper Buch i exit: Er købt ud af Mutebox, der fik en investering i ”Løvens Hule”

For et hemmeligholdt beløb har en traditionsrig produktionsvirksomhed overtaget størstedelen af Mutebox. Selskabet fik i 2020 en investering fra Jesper Buch i DR-programmet ”Løvens Hule”.

Artiklens øverste billede
Virksomheden Mutebox har fået nye ejere. Her ses fra venstre Anders Rosendahl Poulsen, bestyrelsesformand i John Bjerrum Nielsen A/S, Jonas Kjemtrup, direktør i Mutebox, og Allan Lawaetz Nielsen, koncerndirektør hos John Bjerrum Nielsen. Foto: PR

Den kendte investor Jesper Buch er ikke længere en del af ”Løvens Hule”-selskabet Mutebox.

Efter knap tre år i ejerkredsen har Mutebox’ ledelse vurderet, at der er brug for nye kræfter i ejerkredsen for at kunne fortsætte designselskabets vækst. Derfor har den traditionsrige produktionsvirksomhed John Bjerrum Nielsen A/S overtaget majoriteten og købt Jesper Buchs holdingselskab ud af virksomheden.

Samtidig har den nye ejer overtaget omkring 30 pct. af Mutebox fra adm. direktør Jonas Kjemtrup. Det betyder, at selskabet John Bjerrum Nielsen nu ejer 51 pct. af Mutebox.

»Der er selvfølgelig ingen i ejerkredsen, som synes, at det er en god idé at lave et exit, hvis ikke det er rentabelt og et fornuftigt tidspunkt at gøre det på. Men vi holder købesummen for os selv,« siger Jonas Kjemtrup.

I seneste regnskab mangedoblede Mutebox sit overskud efter skat. Selskabet lukkede året med 4,2 mio. kr. på bunden, og egenkapitalen lød på 6,2 mio. kr.

Jonas Kjemtrup bekræfter, at salget har frigivet midler for ham personligt. Direktøren fortæller, at han endnu ikke har besluttet, hvordan pengene skal forvaltes.

Mutebox sælger lydisolerede bokse, som bl.a. kan bruges til at holde møder eller arbejde i. Selskabet hentede i 2020 en investering i DR-programmet ”Løvens Hule”. Her købte Jesper Buch 20 pct. af selskabet for 400.000 kr.

Knap tre år efter er det så selskabet John Bjerrum Nielsen, der skal sikre Mutebox yderligere vækst.

Selskabet er ikke nyt for Mutebox. Siden etableringen i 2019 har John Bjerrum Nielsen hjulpet iværksættervirksomheden med bl.a. produktionsudvikling og sparring. De allerførste bokse, som Mutebox sendte til kunderne og havde med i ”Løvens Hule”, er produceret af John Bjerrum Nielsen.

»Det er noget af det, jeg er allermest stolt af ved salget. Selskabet har hjulpet os helt fra start, og det er fantastisk, at vi nu har mulighed for at arbejde endnu tættere sammen. Det er usædvanligt, at produktionsvirksomheder køber op på den her måde – også tidligt – men vi ser det som enorm styrke, at vi nu kommer et led tættere på kunden,« siger Jonas Kjemtrup.

Mutebox blev stiftet i 2019 af Jonas Kjemtrup (th.) og hans underviser Thomas Keller. Foto: PR

Han tilføjer samtidig, at Jesper Buchs hurtige exit ifølge direktøren bekræfter, at Mutebox har »arbejdet hårdt« og vokset på den rette måde.

Også Allan Lawaetz Nielsen, koncerndirektør hos John Bjerrum Nielsen, er stolt af virksomhedshandlen. Han fortæller, at produktionsvirksomheden har købt sig ind i Mutebox med et langsigtet perspektiv og forventer, at selskabet indenfor to-tre år kan fordoble bundlinjen.

»Vi er glade for at få et ben ind i et kendt brand. Vi står godt som underleverandør med mange kunder, men vi er også afhængige af, hvordan kunderne performer. Nu får vi mulighed for at påvirke markedet yderligere og samarbejde om strategiske beslutninger som nye markeder og produktudvikling. Det gør, at vi står endnu stærkere, og jeg er overbevist om, at Mutebox har et stort uforløst potentiale,« siger Allan Lawaetz Nielsen.

Finans har forsøgt at få et interview med Jesper Buch. Det har ikke været muligt.

I en skriftlig kommentar skriver han, at han »er glad for investeringen i Mutebox, som nu har fået nye ejere« og ønsker selskabet held og lykke fremover.

Mutebox holder til i Vejle og er stiftet i 2019. Selskabet sælger i dag til otte europæiske lande, og ifølge den nye ejerkreds kommer ændringerne i ejerkredsen ikke til at have betydning for hverken kunder eller samarbejdspartnere.

Mutebox oplyser ikke sin omsætning og vil heller ikke løfte sløret for, hvor mange produkter selskabet har solgt.

Jonas Kjemstrup deltog i ”Løvens Hule” med sin lærer Thomas Keller, som han havde fået idéen til Mutebox med. Han ejer fortsat en del af Mutebox. Det samme gør holdingselskabet JBL Invest Silkeborg ApS.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.