TDC-kunder frabad sig regning - men fik den alligevel
Koks i TDC's it-maskine betød, at mange kunder kom til at betale for uønsket post. Regningen blev dog trukket tilbage.
Elektronisk kommunikation er kommet på mode.
I løbet af efteråret skifter det offentlige de fysiske breve ud med såkaldt e-kommunikation, og allerede i sommer tog den danske telekæmpe TDC skridtet, der betød, at man skulle betale 174 kr. pr. halvår for at modtage fysisk post fra selskabet.
En fejl i selskabets it-systemer medførte dog, at "nogle tusinde" kunder på tværs af TDC og teleselskabets kabel-tv-forretning Yousee blev opkrævet penge, selvom de havde frabedt sig brevpost.
"Vi havde den udfordring, at vi lige omkring månedsskiftet til den 1. juli havde nogen tilmeldinger inde, som fejlagtigt blev opkrævet, fordi systemet ikke havde registreret tilmeldingerne til e-kommunikation. Men vi fik hurtigt rettet fejlen," siger Yousee-direktør René Brøchner.
Han forklarer, at kunderne er blevet krediteret det fejlagtigt opkrævede beløb, og at de berørte kunder har fået tilsendt et brev.
Det er dog ikke det eneste problem med den nye kommunikationsform.
Vi mener, at vi gjorde tilstrækkeligt, da vi skrev, at folk, der havde spørgsmål, kunne ringe til os.
Torsdag har Forbrugerombudsmanden indskærpet over for TDC, at selskabet skal overholde markedsføringsloven.
Ombudsmanden mener, at TDC og Yousee i breve til kunderne har undladt at oplyse om muligheden for, at en gruppe kan blive fritaget for gebyret på brevpost.
Det fremgik ifølge ombudsmanden ikke af et kundebrev, at kunder uden adgang til computer eller uden en e-mailadresse kunne blive fritaget for gebyret.
"Jeg finder det kritisabelt, at TDC og Yousee undlader at oplyse om, at nogle kunder kan slippe for at betale brevpostgebyret. Det er ulovligt at skjule væsentlige oplysninger, og jeg har derfor indskærpet over for selskaberne, at de fremover skal overholde reglerne," siger forbrugerombudsmand Henrik Øe i en pressemeddelelse.
Hos TDC er man ikke enig i kritikken, men den bliver dog taget til efterretning.
"Vi mener, at vi gjorde tilstrækkeligt, da vi skrev, at folk, der havde spørgsmål, kunne ringe til os. Men nu gør vi, som ombudsmanden har bedt os om," siger TDC's pressechef Ib Konrad Jensen.
Det betyder, at TDC-kunderne fremover vil blive orienteret om, hvad der skal til for at blive fritaget for brevgebyret.