23-årig iværksætter sælger sin virksomhed for millionbeløb
Tilbudsportalen Agera har netop købt konkurrenten JUF.dk.
Efter knap to år som virksomhedsejer har 23-årige Halfdan Timm netop solgt sin virksomhed JUF.dk til konkurrenten Agera.
Begge virksomheder tilbyder private og virksomheder tre tilbud på advokater, revisorer eller bogholdere. Men markedet har været præget af hård konkurrence, især siden virksomheden Colego, der er den tredje spiller på markedet, over det seneste halve års tid af to omgange har fået i alt 40 mio. i venturekapital.
»Markedet kan godt bære to spillere – måske også tre. Men det begynder at blive rigtig ærgerligt for os, når der kommer en part ind, som har 40 mio. kr.,« siger Halfdan Timm.
Derfor takkede han ja, da konkurrenten Agera henvendte sig og spurgte, om han var interesseret i at sælge. Prisen blev et beløb, der ligger mellem en og to mio. kr. Præcist hvor meget, vil han ikke fortælle.
Samtidig var det også et meget passende tidspunkt for ham at komme af med virksomheden.
»Jeg har været i gang med det her i tre år, og det har været rigtig sjovt. Men jeg kunne også godt tænke mig at prøve noget andet. Ønsket om at skifte boldbane samtidig med den konkurrencesituation, som vi stod i, fik mig til at takke ja til tilbuddet,« siger Halfdan Timm.
Allerede i 2012 fik han idéen til JUF.dk, og i august 2013 gjorde han alvor af idéen.
Artiklen fortsætter under billedet.
»Det begyndte egentlig med, at jeg skrev en masse juridiske artikler, som jeg lagde op på siden. Jeg kan godt lide at skrive om det, vi bliver undervist i, for så lærer jeg det bedre,« siger Halfdan Timm, der i efteråret 2011 begyndte på jurastudiet.
Studiet har han passet, samtidig med at han har drevet JUF.dk. I begyndelsen drev han vriksomheden sammen med Anders Saugstrup, men efter et år kom Jesper Krogh Støttrup og Frederik Friche med som partnere. Og da JUF.dk blev solgt for knap en måned siden, var der syv ansatte – svarende til fem fuldtidsstillinger.
Selvom Halfdan Timm i øjeblikket er i gang med kandidatgraden på jurastudiet, er han ikke sikker på, at friheden som virksomhedssalget fører med sig, betyder, at han skal ud at være advokatfuldmægtig, når den sidste eksamen er bestået om halvandet år.
»Jeg vil ikke udelukke, at jeg skal være fuldmægtig, for jura er sjovt. Det er jura, der ligger til grund for JUF. Problemet med at blive advokatfuldmægtig er, at jeg kommer til at bruge tre år under en anden person - en advokat, som jeg er fuldmægtig under. Nu har jeg jo prøvet selv at have det ultimative ansvar og muligheden for at bestemme i hvilken retning, man skal gå,« siger Halfdan Timm.
Da JUF.dk blev solgt, ejede Halfdan Timm omkring halvdelen af virksomheden. Og han er da heller ikke i tvivl om, at pengene fra JUF.dk skal puttes i en ny virksomhed.
»Jeg kommer ikke til at trække dem ud og bruge dem privat. De bliver liggende i firmaet. De bliver sandsynligvis lagt i en ny virksomhed. Om det er en, jeg selv etablerer, eller jeg går med i noget, er ikke fastlagt,« siger Halfdan Timm og understreger, at næste gange bliver det noget sjovere at starte op.
Da han etablerede JUF.dk, havde han nemlig ingen startkapital og levede af sin SU. Og selvom det blev den første virksomhed, som han tjente penge på, gør det ikke ondt at skulle sige farvel til den.
»Det er egentlig ikke sørgmodigt. Hvis jeg havde lukket, fordi det ikke gik godt, ville det være sørgmodigt. Men vi har solgt det, og vi har gjort det rimelig godt. Jeg tror heller ikke, at JUF havde været tjent med, at jeg skulle drive det videre, til vi var blevet f.eks. 15 medarbejder,« siger Halfdan Timm.