Serier

Fodboldklub er sendt til tælling af advokatkollaps

Svindelramt Schlüter-selskab i Slagelse betalte løn og firmabil til seks medarbejdere, selv om de arbejdede for FC Vestsjælland.

Schlüter-sagen
Registrering Danmark - eller RD Huset - var sponsor i FC Vestsjælland. På billedet jubler FCK's Andreas Cornelius foran RD Husets bandereklame efter en scoring mod FC Vestsjælland i 2014. Foto: Lars Møller

Sammenbruddet i Johan Schlüter Advokatfirma (JSA) er en del af forklaringen på, at fodboldklubben FC Vestsjælland i denne uge indgav sin konkursbegæring.

Det bekræfter klubbens direktør, Gert Hansen, der netop nu kæmper for at skaffe nye penge, inden skifteretten afsiger det endelige konkursdekret.

Klubben er ramt, fordi advokaterne bag JSA i juli måtte overdrage Slagelse-selskabet, Registrering Danmark (også kendt som RD Huset), til Producentforeningen på grund af beskyldningerne om svindel for over 100 mio. kr.

Finans erfarer, at RD Huset betalte løn til seks medarbejdere og stillede firmabiler til rådighed, selv om de arbejdede for FC Vestsjælland, hvor selskabets direktør, Susanne Fryland, er bestyrelsesmedlem.

Gert Hansen fra FC Vestsjælland bekræfter, at RD Huset stod for klubbens marketing-aktiviteter, herunder salg af sponsorater.

Schlüter-sagen
  • Tv- og filmproducenter hævder, at de er blevet snydt for 175 mio. kr. i Copydan-penge, som de har betalt Johan Schlüter Advokatfirma for at forvalte.
  • Advokatfirmaet havde lagt forvaltningen af Copydan-pengene ud et selvstændigt selskab, Registrering Danmark i Slagelse, under ledelse af advokatfirmaets partner og medejer Susanne Fryland.
  • Slagelse-selskabet havde samme ejerkreds som advokatfirmaet, nemlig de tre advokater Johan Schlüter, Lars Halgreen og Susanne Fryland.
  • To af de tre, Schlüter og Halgreen, har beskyldt Fryland for at være skyld i svindelsagen, og de har anmeldt hende til bagmandspolitiet for underslæb.

Det var led i en såkaldt barter-aftale, hvor RD Huset optrådte som sponsor på bl.a. bandereklamer mod til gengæld at levere marketing-ydelser.

»Det er da klart, at når vores markedsføringsafdeling lukker ned så hastigt, som Registrering Danmark gjorde, så får det også indvirkning på os,« siger Gert Hansen, der dog ikke kan sætte beløb på.

»Der er en lang historik bag vores konkursbegæring, hvor flere udefrakommende faktorer har haft betydning. RD Huset er en af disse, men det er ikke den eneste,« siger han.

Det har været fremme, hvordan Fryland betalte regningen, da klubben fik ny slagsang indsunget af Jakob Sveistrup, men RD Huset har også betalt lønninger på næsten fem mio. kr. til medarbejdere, der arbejdede for fodboldklubben.

På lønningliste var bl.a. FC Vestsjællands mentaltræner og den tidligere topdommer, Kim Milton, der solgte sponsorater og havde titel af account manager.

Milton forlod RD Huset, da Producentforeningen overtog firmaet, og fulgte med over i et nyt firma ejet af Susanne Fryland, Fryland ApS. Det forlod han dog kort efter, og selskabet er nu under tvangsopløsning.

Hverken Kim Milton eller Susanne Fryland har kommentarer.

Læs også
Top job