Erhverv

Skal du købe hus? Så skal du være hurtig og hård

Husene forsvandt hurtigere fra markedet i juli og havde højere priser end året før. Til gengæld var udvalget større.

Artiklens øverste billede
På landsplan er udbuddet stort set uændret i forhold til sidste år med 39.144 huse til salg. Foto: Liv Høybye

Hvis du er på udkig efter et nyt hus, skal du enten tage din bedste forhandlermaske på eller grave lidt dybere i pengepungen end i fjor.

I juli steg udbudspriserne på huse nemlig med 3,7 pct. sammenlignet med sidste år. Dermed var et gennemsnitligt hus på 140 kvm. med en udbudspris på 2 mio. kr. omkring 70.000 kr. dyrere sammenlignet med den samme periode sidste år. Det viser nye tal fra Realkreditrådets udbudsstatistik.

Samtidig var udbudstiden nede i 294 dage. Det er 10 dage færre end i 2015.

»Familier på husjagt skal have flere penge op af lommen end for et år siden, hvis de køber uden prisafslag. Samtidig betyder kortere udbudstider en lidt større risiko for, at drømmehuset sælges til anden side,« siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, i en pressemeddelelse.

I juli 2016 var der udbudt 59.955 boliger. Måneden forinden var antallet 60.086, mens samme periode sidste år bød på 58.776 udbudte boliger. Det er ikke så underligt, mener chefanalytiker i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann.

»Det var hvad man kunne forvente, eftersom det normalt er sådan, at antallet af udbudte boliger stiger første halvår og falder i andet halvår. Boligsælgerne ved godt, hvornår der er flest købere på markedet, og forsøger at positionere sig efter det i håb om et hurtigt salg,« siger hun.

På landsplan var husudbuddet stort set uændret med 39.144 huse til salg. På Sjælland var der dog 658 - svarende til 5,8 pct. - flere huse til salg end for et år siden, mens Jylland og Fyn oplevede et fald på 1,7 pct.

Markedet for ejerlejligheder er til gengæld boomet - med København, Odense og Randers som undtagelser. Aktuelt står der 7.555 ejerlejligheder til salg, og det er 627 flere end sidste år.

Hos Nykredit forventer chefanalytiker Mira Lie Nielsen, at den lave rente og fremgangen i beskæftigelsen vil holde liv i boligmarkedet. Selvom man næppe kan forvente lige så stor handelsaktivitet som sidste år, vil udbuddet af boliger sandsynligvis fortsætte med at falde svagt i 2016.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.