Erhverv

Stjernekok fra Aarhus tjener fortsat millioner

Wassim Hallal er stadig blandt landets bedste Michelin-restauratører, når det handler om at tjene penge.

Wassim Hallal, køkkenchef og indehaver af Restaurant Frederikshøj, der fortsat er en god forretning. Foto: Jens Henrik Daugaard. Foto: Jens Henrik Daugaard

Den aarhusianske gourmetrestaurant Frederikshøj fortsætter med at imponere både med sin gastronomi og sin økonomi.

Frederikshøj, der er ejet af køkkenchef Wassim Hallal, tjente 3,5 mio. kr. før skat i det forgangne år, viser et nyt årsregnskab. Da alle regninger var betalt, stod der 2,7 mio. kr. tilbage på bundlinjen.

Dermed er Frederikshøj stadig blandt de af landets Michelin-restauranter, som rent faktisk formår at tjene penge på deres kokkekunst. Det er langtfra tilfældet for alle.

Wassim Hallal kalder årets resultat »tilfredsstillende« og forkæler samtidig sig selv med et udbytte på 2,5 mio. kr. Året før trak han 3,5 mio. kr. ud af selskabet.

Wassim Hallal købte Frederikshøj for to år siden og gav sammen med bl.a. rigmanden Claus Hommelhoff restauranten, der ligger i den sydlige udkant af Aarhus ved Marselisborg Skovene, en ordentlig overhaling.

På daværende tidspunkt var restauranten tidligere blevet kåret som Danmarks bedste og havde en Michelin-stjerne.

Den stjerne formåede Wassim Hallal at beholde både i 2016 og da Michelin-guiden for få uger siden uddelte sine eftertragtede stjerner for 2017. Frederikshøj var ellers spået til at snuppe stjerne nummer to, men sådan gik det ikke. Det var »lidt skuffende,« lød det efterfølgende fra Wassim Hallal.

Til gengæld fik en anden aarhusiansk restaurant, Restaurant Domestic i Mejlgade, sin første stjerne, mens Gastronomé og Substans begge beholdt sin ene stjerne.

Den libanesisk-danske stjernekok Wassim Hallal kom første gang til Frederikshøj i 2009, da han blev medejer og køkkenchef på den kendte restaurant. Han har også tidligere arbejdet på Hotel d'Angleterre, Formel B i København og Molskroen.

Som ejer af Frederikshøj har Wassim Hallal de seneste fire år tjent knap 12 mio. kr. I samme periode har en lang række af hans Michelin-rivaler enten tabt penge eller haft langt mindre overskud.

Egenkapitalen i Frederikshøj er på knap 4 mio. kr., viser det nye regnskab.

Læs også
Top job