Serier

Igen-igen: Storaktionær skyder 1,5 mio. i Lyngby

Drypvis tilførsel af likviditet til økonomisk presset superliga-klub fortsætter.

Stormvejr om Hellerup Finans
Randers´Kasper Fisker stopper Lyngbys Jeppe Kjær. Foto: Lars Poulsen

Storaktionæren Hellerup Finans har gennemført endnu en mindre kapitaltilførsel til tabsramte Lyngby Boldklub.

Det fremgår af en registrerering i virksomhedsdatabasen CVR.

Pengene - 1,5 mio. kr., svarende til ca. det Lyngby tabte om måneden i perioden juli 2016 til december 2016 - kommer som ved en række tidligere tilførsler ind til en lavere kurs end den, mange af selskabets øvrige aktionærer betalte for deres aktier i august.

Også det bud, Hellerup Finans oplyste, at der var på hele klubben i december sidste år, var til en højere kurs.

Den seneste tilførsel skete for bare ni dage siden, og Hellerup Finans - der også selv har økonomiske udfordringer ifølge de seneste regnskaber - kom på daværende tidspunkt op på 66,5 pct. af den samlede aktiekapital. En andel, der altså igen stiger nu.

Med tilførslen har Hellerup Finans indtil videre i 2017 tilført Lyngby lige under 7,5 mio. kr. kontant, samt konverteret gammel gæld til aktiekapital. Storaktionæren har forpligtet sig til at tilføre tilstrækkelig likviditet til at holde klubben oven vande frem til udgangen af maj, og arbejder sideløbende fortsat på et salg af superligaklubben.

Den nyeste tilførsel var ventet. Hellerup Finans-topfigur Torben Jensen meldte ved tilførslen for lidt mere end en uge siden, at man også igennem marts løbende ville komme flere penge i Lyngby-kassen.

»Vi kan nu informere om, at vi fortsætter med at tilføre kapital igennem hele marts. Lyngby Boldklub A/S har i februar fået fjernet gæld og samtidig fået skabt et kapitalberedskab som nu skal øges igennem marts,« lød det dengang i en pressemeddelelse.

Fodboldklubben skal senere i marts kunne bestå DBU's økonomisk stresstest hvis man vil beholde sin superligalicens.

I en pressemeddelelse udsendt 14:30 bekræfter Lyngby kapitaltilførslen og gør samtidig klart, at man intet nyt har at fortælle om forsøget på at sælge klubben:

»Forhandlingerne med potentielle hovedaktionærer fortsætter naturligvis, og når der er nyt at fortælle herom, vil vi naturligvis informere offentligheden,« lyder det i meddelelsen fra Torben Jensen, der også er bestyrelsesformand i Lyngby.

Læs også