Erhverv

Tv-kendt auktionshus går konkurs efter massiv kritik

Rasende kunder beskylder York-Auktion for snyd og humbug. Nu er auktionshuset begæret konkurs.

I spidsen for det nu konkursramte York-Auktion stod Ole Mortensen, der var auktionarius og direktør. Screenshot.

Det omstridte auktionshus York-Auktion, der bl.a. er kendt fra DR-serien "Under Hammeren", har gennem længere tid været under heftig beskydning fra utilfredse kunder, der beskylder auktionshuset og dets ejer, Ole Mortensen, for at snyde dem for tusindvis af kroner.

Nu er auktionshuset, der har afdelinger i Egå ved Aarhus, Ringe på Fyn og Nyrup på Sjælland, begæret konkurs. Det skriver Århus Stiftstidende.

Konkursen kommer, efter at både Århus Stiftstidende og Fyns Stiftstidende har kunnet berette om rasende kunder, misligholdte aftaler og en ejer, der ikke er til at få fat i. Både på Fyn, Sjælland og i Aarhus har flere kunder følt sig snydt af Ole Mortensen og auktionshuset, der bl.a. beskyldes for at have beholdt penge fra kunders salg af varer.

Trustpilot skriver en lang række kunder, at de ikke er blevet betalt som lovet.

I spidsen for York-Auktion stod Ole Mortensen, der er auktionarius og direktør. Auktionshuset blev stiftet i 2004 af Gitte Ullerlund.

Den massive kritik af det tv-kendte auktionshus fik tidligere på året Østjyllands Politi til at afbryde sit samarbejde med York-Auktion. Østjyllands Politi har ifølge Århus Stiftstidende brugt auktionshuset til at sælge hittegods, cykler og udsat gods.

På York-Auktions hjemmeside fremgår det, at auktionshuset »er lukket.« Også selskabets telefoner og mails er lukket.

Ifølge en meddelelse i Statstidende skal kunder, der har et udestående med York-Auktion og Ole Mortensen, anmelde deres krav til kuratoren inden for fire uger.

York-Auktion havde i sit seneste regnskabsår en bruttofortjeneste på 2 mio. kr. og et overskud efter skat på 300.000 kr.

Læs også