Erhverv

Modeboss er gået fra konkurs til mangemillionær på syv år

Iværksætteren Kim Hyldahl har solgt tøjfirmaet Mos Mosh for trecifret millionbeløb.

Mos Mosh har med stor succes lavet jeans til kvinder. Særligt pasformen er meget populær. Foto: Thomas Fredberg

Den danske modedirektør Kim Hyldahl er på syv år gået fra konkursramt erhvervsmand til stifter af en kæmpesucces, tøjfirmaet Mos Mosh.

Nu har han solgt 69 pct. af aktierne i firmaet for et trecifret millionbeløb til den tyske kapitalfond Findos Investor. Det skriver Børsen.

Mos Mosh er blevet en stor succes på at lave jeans til kvinder, og det er da heller ikke første gang, at Kim Hyldahl har sikret sig millioner på forretningen.

I løbet af de syv år, der er gået, siden Mos Mosh så dagens lys, har firmaet leveret pæne overskud, og Kim Hyldahl har ifølge Børsen hevet mere end 60 mio. kr. ud til sig selv i udbytte. I 2016 leverede Mos Mosh et overskud efter skat på 24 mio. kr.

»Det har været en fantastisk rejse. Jeg vil gerne fortælle en historie om, at der er muligheder. Men det kræver hårdt arbejde. Vi har jo ikke haft en stor kapitalfond bag os, vi har gjort det her ved at drive en ærlig forretning og ved at have nogle fantastiske medarbejdere, der smiler, når de kommer om morgenen og igen, når de går hjem,« siger Kim Hyldahl til Børsen.

Kim Hyldahl, der i 2010 gik konkurs med et andet tøjfirma, beholder 29 pct. af aktierne i Mos Mosh og fortsætter som adm. direktør.

»Kapitalfonden ved godt, at vi har drevet virksomheden godt år for år, og vi er meget bevidste om, at det skal den ikke ind og spolere eller ændre på,« siger Kim Hyldahl til Børsen.

Læs også