Erhverv

Dansk lydjuvel har tabt over 200 mio. kr. - nu smutter direktøren

Topchefen i den danske lydproducent Libratone, Jan McNair, har fået et tilbud, han ikke kunne sige nej til.

Jan McNair er stoppet som adm. direktør i den danske lydvirksomhed Libratone. PR-foto.

Den danske lydproducent Libratone, der i 2014 blev solgt til et stort asiatisk konsortium, er blevet en topchef fattigere.

Jan McNair, der har stået i spidsen for Libratone de seneste to år, er fratrådt sin stilling. Det oplyser Libratone til Finans.

Ifølge selskabet er det Jan McNair selv, der har valgt at forlade Libratone.

»Jan (McNair, red.) har bragt Libratone til et vist niveau og vil nu gerne prøve noget andet. Og så har han fået et tilbud, han ikke kunne sige nej til,« forklarer Simon Peschcke-Køedt, global marketingdirektør i Libratone.

Kineseren Samuel Liu, der har fungeret som chef ved siden af Jan McNair, overtager Jan McNairs arbejdsopgaver, lyder det.

»Vi fortsætter som hidtil – også med ambitiøse planer om ekspansion. Dette ændrer ikke det store for os, og der er intet dramatisk over det,« siger Simon Peschcke-Køedt.

Hvad Jan McNair skal nu, har han ikke ønsket at oplyse. Men sikkert er det, at den nu tidligere Libratone-chef har stået i spidsen for virksomheden i en essentiel og kritisk del af dens historie.

Libratone, der er bedst kendt for sine trådløse højttalere, blev grundlagt i 2009 af serieiværksætteren Tommy Andersen, men blev for tre år siden købt af en gruppe asiatiske investorer.

De velhavende asiater betalte et trecifret millionbeløb for at overtage den danske lydjuvel. Siden er Libratone vokset med over 100 ansatte og har investeret massivt i nye produkter. Målet er at blive en milliardvirksomhed i top fem på verdensplan.

Indtil videre har de asiatiske ejere imidlertid tabt stort på deres investering. Over 220 mio. kr. er fosset ud af Libratone, siden det asiatiske konsortium købte selskabet.

Men det er helt efter planen, forsikrede Jan McNair i september i et interview med Finans.

»Vi investerer kraftigt i disse år, både i nye produkter og i at få banket gang i en række markeder, især USA. Og vi er gået fra 30 medarbejdere til knap 200,« sagde han.

Libratones hovedsæde ligger i København. Selskabet har desuden kontorer i Skive, San Francisco og Beijing.

Læs også
Top job