Serier

Hellerup Finans sender nye millioner til Lyngby

Lyngby-storaktionæren i Hellerup Finans har endnu en gang måtte tilføre klubben penge tæt på en DBU-deadline.

Stormvejr om Hellerup Finans
Lyngbys Mikkel Rygaard løber fra Randers´Johnny Thomsen. Foto: Lars Poulsen

På mindre end tre måneder har fodboldklubben Lyngby Boldklubs storaktionær nu for sjette gang tilført fodboldklubben et mindre millionbeløb.

Checken fra Hellerup Finans er dog denne gang en anelse større end ved de seneste kontantindsprøjtninger; ifølge en registrering i virksomhedsdatabasen CVR er der tale om et beløb på 3 mio. kr., efter en række tilførsler på 1,5 mio. kr. tidligere på året.

Lyngby Boldklub, der ved seneste regnskab kørte med både negativ egenkapital og et løbende underskud på lidt over 1,5 mio. kr. om måneden i snit, er dermed i alt blevet tilført ca. 10,5 mio. kr. fra Hellerup Finans i kontanter, ligesom aktionæren også har konverteret gammel gæld til aktier.

Den nyeste tilførsel kommer kun dage efter fodboldforbundet DBU's frist for at redegøre for at klubber, der som Lyngby Boldklub afleverer regnskab forskudt af kalenderåret, er i forsvarlig nok økonomisk stand til at beholde deres superligalicens, og dermed fortsat spille i landets bedste række.

Licensen som sådan er formentlig at betragte som Lyngbys vigtigste økonomiske aktiv, og dermed et afgørende kort i Hellerup Finans løbende bestræbelser over det seneste halvår på at sælge klubben.

De bestræbelser kulminerede foreløbigt i januar, hvor et betinget bud angiveligt afgivet af en amerikansk investorkoncern, der værdiansætte klubben til ca. 45 mio. kr., ikke gik igennem.

Lige som de øvrige kapitalførsler fra Hellerup Finans er den seneste tilførsel sket til en lavere kurs end både budkursen fra i vinter og den kurs, mange af klubbens øvrige aktionærer betalte for deres aktier i august 2016, inden klubben begyndte sin nuværende og overraskende succesfulde superligasæson.

I en pressemeddelelse oplyser Lyngby-formand Torben Jensen, at man stadig regner med at sælge klubben i indeværende sæson:

»Vi har tilført kapital nok til, at vi ikke har en presbold i forhold til at afhænde klubben her og nu. Det skal være den rigtige ejer, som kan videreføre de planer og det gode arbejde, der er lagt i klubben de sidste 2 år. Men vi fastholder forventningen om, at klubben er solgt, inden sæsonen slutter og det bidrager de sportslige resultater positivt til.«

Læs også