Erhverv
BREAKING

Dansk iværksætterfirma klar med en kur mod dårlig projektledelse

Danske Forecast lancerer en ny platform, som kan spare dig og din iværksættervirksomhed for to arbejdsdage om måneden

Ved hjælp af platformen Forecast kan virksomheder nemt og hurtigt overskue, om virksomhedens projekter overholder tids- og budgetramme. Foto: Louise Staalsen

Virksomheder sætter stort set hele tiden gang i nye projekter, hvor budgetter og tidsramme skal fastlægges. Men det kan ofte være svært at estimere korrekt. Det kan koste virksomhederne mange penge, og det er netop den slags spild af penge, som Dennis Kayser gerne vil være med til at forhindre.

Så det har hans danske iværksætterfirma Forecast sat sig for at løse. De har netop afsluttet testen af deres prototype, og nu lancerer de den første rigtige version af deres platform.

Den skal hjælpe virksomheder med at forudsige både tidsforbrug og omkostninger. Det sker bl.a. med hjælp fra venturefonden Seed Capital, der har investeret 3,5 mio. kr. i Forecast.

»Ved hjælp af Forecast kan virksomhederne holde øje med, om et projekt udvikler sig i det rigtige tempo, og om pengene rækker. Vi vurderer, at en helt almindelig projektleder kan spare ca. to fulde arbejdsdage om måneden,« siger medgrundlægger og adm. direktør i Forecast Dennis Kayser.

Det er over 60 pct. af alle digitale projekter, som enten fejler eller rammer ved siden af på tidsforbrug eller budget ifølge det anerkendte amerikanske konsulenthus Standish Group.

Samtidig viser en rapport, at for hver milliard dollars, der investeres i projekter, går 122 mio. dollars til spilde som følge af dårlig projektledelse, ifølge den amerikanske non-profit organisation Project Management Institute.

Forecast udnytter kunstig intelligens, som kan holde øje med mange faktorer på en gang. Det er eksempelvis tids- og pengeforbrug for de forskellige dele af projekterne. Det kan være svært at overskue de mange smådele i et projekt selv for den bedste projektleder.

Forecast startede som virksomhed i 2013, og siden har 15 kunder testet prototypen, blandt andre Nets, Groupon og Pentia. Hos Nets er leder af Project Solution & Estimate Michael Andersen meget begejstret for Forecast.

»Forecast har gjort besværlige excel-ark overflødige. Jeg kan nemt og hurtigt finde de data, jeg skal bruge, og vores estimater har forbedret sig markant. Ved at bruge Forecast er vores evne til at forudsige tidsforbrug på projekter gå fra 55 pct. til over 90 pct.,« siger han.

Den store succes med prototypen har fået mere end 700 kunder fra hele verden til at skrive sig på ventelisten hos Forecast.

»Med pengene fra Seed har vi kunnet opbygge en helt ny platform fra bunden, hvor vi har udnyttet den viden, som prototypen gav. Vi plejer at kalde det et anti-Polsag program,« siger Dennis Kayser med henvisning til Rigspolitiets fejlslagne it-system, som blev kasseret i 2012, efter at der var brugt mere end en halv mia. kr. på projektet.

BRANCHENYT
Læs også