Erhverv

Stort busselskab konkurs: Kunder har millioner i klemme

Danske rejsende står tilbage som tabere, efter at busselskabet Eurolines Scandinavia er gået konkurs. Advokat forventer et tocifret millionkrav mod konkursboet.

Eurolines Scandinavia blev grundlagt i 1988 og har forbindelser til over 500 byer i 26 europæiske lande. Selskabet en del af det tyske Deutsche Touring GmbH, der er et af Europas største busselskaber. Screenshot.

Busselskabet Eurolines Scandinavia, der siden 1988 har fragtet danskere til storbyer over hele Europa, er gået konkurs.

Dermed risikerer hundredvis af danskere at miste de penge, som de har betalt for en rejse, der nu ikke kan gennemføres.

Kurator i sagen, advokat Gert Nissen fra Lett Advokatfirma, forventer, at kunder, leverandører, samarbejdspartnere mv. har mindst 12,7 mio. kr. i klemme i konkursboet. Det fremgår af en skrivelse, som Finans er i besiddelse af.

Også advokat Thomas Mortensen fra Advokatfirmaet Lett arbejder på sagen.

»En stor del af vores opgave bliver at inddrive udeståender, så der er så mange penge som muligt til at betale selskabets kreditorer,« siger han.

Eurolines Scandinavia blev taget under konkursbehandling i sidste uge af Sø- og Handelsretten. Busselskabets hjemmeside er stadig aktiv, men det er ikke længere muligt at booke busbilletter. Selskabets telefonlinje virker ikke.

Thomas Mortensen har endnu ikke et fuldstændigt overblik over, hvor mange kunder der er ramt af konkursen.

»Men efter at selskabet gik konkurs, og vi skrev ud til de berørte kunder, vi havde kendskab til, har vi fået en meget stor mængde henvendelser fra folk, der vil høre, hvordan de er stillet,« siger han.

På Trustpilot skriver en Eurolines-kunde, at hun havde bestilt en bustur til Berlin med familien. Familien ventede i to timer, men bussen dukkede aldrig op.

»Vi måtte tage bilen derned (ikke en helt billig tur) og spekulerer på, om vi nogensinde får vores penge at se igen,« skriver hun.

Eurolines Scandinavia blev grundlagt i 1988 og har forbindelser til over 500 byer i 26 europæiske lande. Selskabet en del af det tyske Deutsche Touring GmbH, der er et af Europas største busselskaber. Heller ikke her er det lykkedes Finans at få en kommentar til konkursen.

Eurolines-kunder, der har betalt med Mastercard, kan under visse omstændigheder få deres penge refunderet. De skal tage kontakt til deres pengeinstitut, lyder opfordringen fra kurator.

Andre kunder må med stor sandsynlighed vinke farvel til deres penge - medmindre at der er nok penge i konkursboet til at dække deres tilgodehavende. Det skal kurator afdække over den kommende tid.

BRANCHENYT
Læs også