Erhverv

Sjælsø-brødre er blevet mangemillionærer på Jamie Oliver

Den verdenskendte tv-kok Jamie Oliver er en indbringende forretning for brødrene Rønje. Og de kan se frem til endnu flere millioner.

Den verdenskendte tv-kok Jamie Oliver. Foto: AP/The Canadian Press, Chris Young

Det nordsjællandske brødrepar Torben Rønje og Ib Henrik Rønje kan takke en verdenskendt tv-kok for, at deres formue vokser år efter år.

På fem år har brødrene tjent i omegnen af 125 mio. kr. på deres investering i Jamie Oliver Licensing Ltd., der sælger merchandise fra den berømte restauratør og kok.

Sammen med Jamie Oliver afsætter Torben og Ib Henrik Rønje gryder, pander, kogebøger og en lang række andre produkter i tv-kokkens navn. Alene sidste år sikrede det et overskud før skat på 60 mio. kr.

Da Rønje-brødrene ejer 38 pct. af Jamie Oliver Licensing Ltd., får de cirka 23 mio. kr.

Jamie Oliver fik sit gennembrud på tv i slutningen af 1990'erne, samtidig med at hans første kogebog strøg til tops på bestsellerlisten i England. Også herhjemme blev han hurtigt en tv-succes.

Siden har den britiske kendiskok opbygget et stort køkkenimperium bestående af omkring 35 restauranter, adskillige kogebøger og tv-programmer og en serie af isenkram. Hans personlige formue er anslået til over 2 mia. kr.

Den store efterspørgsel på Jamie Oliver-produkter betyder, at brødrene Rønje kan se frem til endnu flere millioner i fremtiden. I år forventer Jamie Oliver Licensing Ltd. at sende 52 mio. kr. tilbage til sine ejere.

Med en ejerandel på 38 pct. betyder det cirka 20 mio. kr. i lommen på Rønje-brødrene.

Torben og Ib Henrik Rønje er bedst kendt for i 1977 at have stiftet ejendomsselskabet Sjælsø Gruppen. Over et kvart århundrede stod brødrene bag opførelsen af en række gigantiske byggerier, bl.a. Hotel Crowne Plaza, TV-Byen, Sluseholmen og Havneholmen.

Brødrene blev købt ud af Sjælsø Gruppen, fire år inden at den børsnoterede ejendomsgigant gik konkurs. En stor del af deres milliardformue brugte de på at investere i en række venture-projekter. De senere år har brødrene imidlertid solgt ud, således at langt størstedelen af deres indtægter nu kommer fra Jamie Oliver-selskabet.

Det var Ib Henrik Rønje, der for cirka 10 år siden - ved lidt af et tilfælde - kom i kontakt med folk omkring Jamie Oliver. Det endte ud i, at brødrene Rønje investerede i det Jamie Oliver-selskab, som er blevet så indbringende en forretning.

BRANCHENYT
Læs også