Erhverv

Johan Schrøder køber op i oplevelsesfirmaet Go Dream

Milliardæren Johan Schrøder øger sin investering i oplevelsesfirmaet Go Dream. Der er tale om »et pænt beløb,« siger stifteren.

Johan Schrøders formue stammer fra ejerskabet af medicovirksomheden Radiometer, som faderen var med til at stifte, og som Johan Schrøder solgte sin andel af i 2004. Foto: Martin Lehmann. Foto: Martin Lehmann

Den kendte danske erhvervsmand Johan Schrøder, der i sin tid tjente en formue på medicoselskabet Radiometer, har fået smag for at sælge oplevelsesgaver til danskerne.

For under et halvt år siden investerede Johan Schrøder et ukendt millionbeløb i gaveportalen Go Dream, der sælger alt fra ballonture til luksusbrunches.

Nu har den 76-årige milliardær, der er blandt Danmarks rigeste personer, øget sin investering i Go Dream. Det bekræfter stifter Nicolai Bille Krogh.

Johan Schrøder ejer nu over 10 pct. af Go Dream. Det har kostet ham »et pænt beløb,« siger Nicolai Bille Krogh, der ikke vil oplyse det konkrete tal.

Det fremgår imidlertid, at der i Go Dream er gennemført en kapitalforhøjelse på 10 mio. kr.

»Det er vores pæne resultater, som har udløst den nye investering. Vi er i gang med et eventyr i USA, og det bliver der lagt mærke til,« siger Nicolai Bille Krogh.

Nicolai Bille Krogh købte i sommeren 2007 stumperne af det konkursramte Oplevelsesgaver.dk A/S, som han siden har gjort til Danmarks største oplevelsesportal. I dag omsætter Go Dream for et trecifret millionbeløb og beskæftiger over 40 ansatte.

I selskabets bestyrelse sidder bl.a. serieiværksætteren Martin Thorborg. Adm. direktør er Carsten Hänel, tidligere direktør i Carlsberg.

For to år siden tog Go Dream en beslutning om at åbne et kontor i New York, USA. De første 1.000 oplevelsesgaver er solgt, og ambitionen er at rykke ud til andre amerikanske storbyer, siger Nicolai Bille Krogh.

»Vi spurgte Johan (Schrøder, red.), om han ville være med til næste skridt – og det ville han heldigvis. Det handler om at få fodfæste derovre. Potentialet i USA er rigtigt stort,« siger han.

Johan Schrøders formue stammer fra ejerskabet af medicovirksomheden Radiometer, som faderen var med til at stifte, og som Johan Schrøder solgte sin andel af i 2004. Efterfølgende var Schrøder med at stifte kapitalfonden Axcel.

Go Dream, der har hovedsæde i København, fik i sit seneste regnskabsår en bruttofortjeneste på 19,5 mio. kr. Overskuddet efter skat var på små 800.000 kr. Et nyt regnskab er lige på trapperne.

»Vi har ingen intentioner om at få kæmpe overskud. Vi vælger i stedet at investere i virksomheden og i nye markeder,« siger Nicolai Bille Krogh, der også sælger oplevelsesgaver i Norge og Sverige.

BRANCHENYT
Læs også