Erhverv
0

Magasin-ejer vil lukke varehuse

Den britiske stormagasinkæde Debenhams, der bl.a. ejer Magasin, planlægger omfattende neddrosling.

Debenhams, der bl.a. ejer stormagasinkæden Magasin, driver i alt 165 butikker i Storbritannien, Irland og Danmark. Foto: Newscast Limited via AP Images.

Storbritanniens næststørste varehuskæde, det historiske Debenhams, er på vej til at lukke adskillige varehuse og butikker og trække sig ud af en række internationale markeder.

Det sker for at nedbringe koncernens omkostninger og for at tilpasse sig forbrugernes shoppingvaner, skriver flere britiske medier.

Ifølge Debenhams' nye adm. direktør, Segio Bucher, har man udpeget 10 butikker, som enten skal lukkes eller omdannes til outletbutikker. Derudover vil Debenhams lukke et af sine største varehuse i Northamtonshire samt 10 andre mindre varehuse.

Debenhams, der bl.a. ejer stormagasinkæden Magasin, driver i alt 165 butikker i Storbritannien, Irland og Danmark. Derudover har koncernen cirka 100 butikker på franchisebasis - fordelt på 26 lande.

Som en del af den nye strategi skal cirka 2.000 af Debenhams' i alt 30.000 ansatte flyttes fra back office til front office. Det betyder, at de kommer ud på gulvet i varehusene og får mere kontakt med kunderne.

Hele manøvren skal ifølge Sergio Bucher gøre Debenhams til en mere »social« indkøbsoplevelse.

»Vores kunder ændrer den måde, de shopper på, og på samme måde skal vi også ændre os,« siger han til The Independent.

Udover at lukke varehuse og flytte rundt på medarbejdere overvejer Debenhams, om den skal »forlade nogle af sine varemærker og internationale markeder.«

»Hvis vi kan tilbyde differentierede og særprægede brands og oplevelser både online og i vores butikker, vil kunderne besøge os oftere, og ved at forenkle vores aktiviteter og gøre os mere effektive vil vi kunne betjene kunderne bedre og udnytte vores ressourcer bedre,« siger Sergio Bucher.

Debenhams har rødder helt tilbage til 1778, da William Clark åbnede en lille manufakturhandel i London. I 1813 blev William Debenham partner, og virksomheden skiftede navn til Clark & Debenham.

Herhjemme er Debenhams repræsenteret i form af stormagasinkæden Magasin, som briterne købte i 2009 og stadig ejer i dag. Magasin har seks varehuse og en webshop og omsætter årligt for knap 3 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også